1.000 ευρω εφαπαξ για τους εργαζομενους ΣΕΛΜΑΝ και ΕΝΚΛΩ

21 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε 15 δήμους της ΑΜΘ θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Εργασίας

Την πρόθεση της κυβέρνησης η τάση ανάκαμψης στην οικονομία να βρει αντίκρισμα στην καθημερινότητα των πολιτών κατέθεσε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Κομοτηνή.
 
Μάλιστα η κ. Αχτσιόγλου έκανε αναφορά και στις δράσει του Υπουργείου στην Περιφέρειά μας, μιλώντας για την στήριξη των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ και της ΕΝΚΛΩ, την ενίσχυση του Σώματος επιθεωρητών Εργασίας αλλά και τη δημιουργία 15 νέων βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. 

Ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας 

Η κ. Αχτσιόγλου μίλησε για την ανάγκη, τώρα που ανακάμπτει η οικονομία, να υπάρχουν παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς και στις εργασιακές σχέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να μην στερούνται βασικά δικαιώματά τους.
 
Ο νέος νόμος, σημείωσε, ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιχειρήσεις που είναι παραγωγικές και σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό. Ενισχύει παράλληλα ένα από τα βασικά τους εργαλεία, το Σώμα επιθεώρησης εργασίας και την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό και εργαλεία.
 
Συγκεκριμένα θα ενισχυθούν  στην ΑΜΘ με προσωπικό, 2 άτομα σε Ροδόπη και Δράμα, και άλλα στα τμήματα υγείας Ροδόπης, Έβρου και Καβάλας, αλλά και την κάλυψη άλλων 7 θέσεων με την κινητικότητα. 

Χρηματοδότηση για εργαζόμενους ΕΝΚΛΩ και βρεφονηπιακούς σταθμούς 

Την ίδια ώρα το υπουργείο αναπροσαρμόζει τα χρηματοδοτικά εργαλεία, με κίνητρα για τη διαμόρφωση υγιών επιχειρηματικών σχέσεων, με πρόβλεψη για νέους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, αλλά και πρόγραμμα για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους, που είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση.
 
Ειδικά για την ΣΕΛΜΑΝ και την ΕΝΚΛΩ, η κ. Αχτσιόγλου ανακοίνωσε τη στήριξη των εργαζομένων τους με 1000 ευρώ εφάπαξ, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες για την επαναλειτουργία των εργοστασίων.
 
Συγκεκριμένα τόνισε πως το υπουργείο υποστηρίζει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι εργαζόμενοι, προσπαθώντας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να σταματήσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις αμαρτίες άλλων.
 
Όσο για την ΣΕΛΜΑΝ, το εργοστάσιο της οποίας διατηρεί ένα εξαιρετικό μηχανολογικό εξοπλισμό, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να βρεθεί επενδυτής.
 
Τέλος η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην επιδότηση 15 Δήμων στην Περιφέρεια ΑΜΘ εντός του 2018, με σκοπό τη λειτουργία 21 νέων δομών που θα καλύψουν 525 νέες θέσεις παιδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.