Νομοθετικες πρωτοβουλιες για τα αδεσποτα ετοιμαζει ο Γ. Τσιρωνης

Για αξιοποίηση του γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος της ΑΜΘ μίλησε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Κομοτηνή

Για την άμεση λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για το θέμα των αδέσποτων, ώστε να αλλάξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο  μίλησε ο Αν.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Τσιρώνης, κατά την επίσκεψή του στο Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη το απόγευμα της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου.
 
Ο κ. Τσιρώνης βρέθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση – «Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στο προσκήνιο».
 
Όπως ανέφερε, είναι κοινή πεποίθηση του ίδιου και του κ. Πετρίδη ότι η πολιτεία είναι μία, και όταν αυτή αποτυγχάνει αποτυγχάνουν όλοι μαζί, δήμος, κυβέρνηση και Περιφέρεια.
 
Πάγια άποψή του, σημείωσε, είναι πως τα προβλήματα που υπάρχουν θα πρέπει να συζητούνται από κοινού, για αυτό και ξεπερνώντας τα κομματικά στεγανά δουλεύει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαφωνούν γόνιμα όπου χρειαστεί, αλλά σε σημαντικά ζητήματα, όπως τα αδέσποτα, στα οποία αναφέρθηκαν εκτενώς στη συνάντησή τους, αλλά και άλλα ζητήματα έχουν απόλυτη συναντίληψη και κοινές απόψεις για το πώς πρέπει να λυθούν. 

Απαραίτητες οι αλλαγές στο νόμο για τα αδέσποτα 

Ειδικά για το θέμα των αδέσποτων, που εμπίπτει στην δική του αρμοδιότητα, ο κ. Τσιρώνης τόνισε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του αντιλήφθηκε άμεσα ότι ο νόμος έχει πάρα πολλές ασάφειες και έωλες παραγράφους, σε βαθμό που καθίσταται ακόμα και αδύνατον να υπογραφούν, με νόμιμο τρόπο, οι υπουργικές αποφάσεις που προβλέπονται.
 
Για αυτό και προκάλεσε αμέσως διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον πρώτο φορέα που κάλεσε να είναι η ΚΕΔΕ, όπου και ανακάλυψε πως η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν εκτός διαλόγου στον προηγούμενο νόμο, κάτι το οποίο θεωρεί παράλογο.
 
«Ο βασικός παράγοντας που λύνει τα προβλήματα είναι οι Δήμοι, που αυτοί θα ασχοληθούν με τα αδέσποτα πρώτα και κύρια» σημείωσε, και θεωρεί αδιανόητο ένα νομικό πλαίσιο που δεν έχει γίνει χωρίς την σύμφωνα γνώμη των Δημάρχων.
 
Έτσι ελπίζει πως κάποιες κατεπείγουσες τροπολογίες θα προχωρήσουν άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Να αξιοποιηθεί το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα της ΑΜΘ 

Όσο για τον πρωτογενή τομέα γενικότερα, σημείωσε πως η περιοχή της ΑΜΘ, ήταν για χιλιάδες χρόνια από τις πλουσιότερες, γιατί ήταν επάνω στον δρόμο του μεταξιού, ενώ έχει και έναν καταπληκτικό φυσικό πλούτο.
 
Όταν δημιουργήθηκαν τα σύνορα στον 20ο αιώνα και οι εθνικισμοί, σημείωσε, έπληξαν την περιοχή μας ως παραμεθόριο, όμως θα πρέπει να μετατραπεί αυτό το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά της περιοχής και βάζοντάς την στη θέση που της αξίζει, εκεί που είναι δηλαδή το πλεονέκτημά της.
 
«Η Ελλάδα είναι πραγματικά μαγική, κάθε περιοχή έχει ένα διαφορετικό πλεονέκτημα, η ΑΜΘ πέρα από το ότι είναι πολύ εύφορη γη, έχει ένα πολύ μεγάλο γεωστρατηγικό πλεονέκτημα που πρέπει να αξιοποιηθεί» κατέληξε.
 
Από την πλευρά του ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως ο κ. Τσιρώνης είναι από τους υπουργούς για τον οποίο ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης έχει μια πολύ καλή γνώμη από τη γενικότερη παρουσία του σε κυβερνητικές θέσεις, μιλώντας για μια παραγωγική συνάντηση για θέματα γενικότερα της αυτοδιοίκησης και ειδικότερα του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.