Καταληψη στην πρυτανεια

Οι φοιτητές ζητούν λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας της Λέσχης σίτισης στην Πανεπιστημιούπολη

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του ΔΠΘ, ζητώντας άμεση λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία της Λέσχης όπου σιτίζονται στην Πανεπιστημιούπολη.
 
Ήδη την Τετάρτη είχαν συνάντηση με τον πρυτανεύοντα του ΔΠΘ κ. Σταύρο Τουλουπίδη και τον αναπληρωτή πρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Νικόλαο Αγγελούση, για τα διοικητικά προβλήματα που επικαλείται το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που είναι αρμόδιο για την διαχείριση των Λεσχών, όμως δεν ικανοποιήθηκαν από τις διαβεβαιώσεις και τις απαντήσεις τους.
 
Και αυτό γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα έρχονται αντιμέτωποι με αντίστοιχα προβλήματα τόσο στη σίτιση όσο και στη στέγαση των εστιών, μη γνωρίζοντας πότε και εάν θα επιλυθούν.
 
Για αυτό και στο πλαίσιο πανελλαδικών φοιτητικών κινητοποιήσεων προχώρησαν το πρωί της 16ης Νοεμβρίου, σε κατάληψη της Πρυτανείας, ενώ κάλεσαν σε στήριξη και συντονισμό της ακηδεμόνευτης κατάληψης χωρίς κομματικές γραμμές και κομματικές παρατάξεις το απόγευμα της Πέμπτης.
 
Διεκδικούν δε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, μιας και υπάρχει ανάγκη για οριστική επίλυση και όχι για προσωρινές λύσεις που απλώς ανακυκλώνουν το πρόβλημα, το οποίο πιστεύουν πως εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων παροχών μέσω της υποχρηματοδότησής τους, σε μια κατεύθυνση ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 
Ανάμεσα στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η:
1)Δημόσια δωρεάν σίτιση πάνω Λέσχης (διατροφικώς ορθή)
2)Πόσιμο νερό (φίλτρα)
3)Θέρμανση και Μόνωση κτιρίων
4)Επιδιόρθωση Υποδομών
5)Υλικός εξοπλισμός Λέσχης
6)Φωτισμός έσω και έξω χώρων
7)Ίντερνετ
8)Ενίσχυση δρομολογίων αστικών λεωφορείων
9)Εξασφάλιση επιστροφής εγγύησης
10)Αυτοδιαχειριζόμενα πλυντήρια
11)Επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση προσωπικού λέσχης και εστιών αντί των 10ήμερων συμβάσεων που ισχύουν μέχρι στιγμής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.