«Δεν εχω τη διαθεση να κανω το επιμελητηριο ουτε σκαλοπατι για την πολιτικη μου μετεξελιξη, ουτε και κονκλαβιο κανενος»

Το μήνυμα του υποψηφίου προέδρου του ΕΒΕ Ροδόπης Ιωάννη Κιλτσίκη στην παρουσίαση του συνδυασμού του «Μαζί από το Χθες στο Αύριο» - «Είστε οι εκλεκτοί του συνδυασμού και έχετε την ευκαιρία να γίνετε και οι εκλεκτοί της κοινωνίας στο επαγγελματικό κομμάτι»

Από 62 συνολικά υποψηφίους συμβούλους αποτελείται ο συνδυασμός «Μαζί από το Χθες στο Αύριο», οι οποίοι μαζί με τον επικεφαλής κ. Ιωάννη Κιλτσίκη διεκδικούν την διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
 

Στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΒΕ Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε άλλωστε συμβολικά η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου. Ένας συνδυασμός ο οποίος αποτελεί «μίξη του νέου με το παλιό» καθώς, όπως επεσήμανε, ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Κιλτσίκης «συγκέντρωσα άτομα από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, με κοινό γνώμονα τη διάθεση όλων να ασχοληθούν,  80% των οποίων είναι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με το Επιμελητήριο». 

Με κύριο γνώμονα το όφελος των επαγγελματιών 

«Είστε οι εκλεκτοί του συνδυασμού και έχετε την ευκαιρία να γίνετε και οι εκλεκτοί της κοινωνίας στο επαγγελματικό κομμάτι» τόνισε  ο ίδιος απευθυνόμενος στους συνυποψηφίους του, που έδωσαν το «παρών» για να δεσμευτεί ενώπιον αυτών πως κύριος γνώμονας της προσπάθειάς του είναι το καλό των επαγγελματιών. «Όσοι με ξέρετε γνωρίζετε ότι είμαι αυτοδημιούργητος και αδιαπραγμάτευτος σε κάποια πράγματα. Δεν κινούμε γύρω από κόμματα και παρατάξεις και ως κύριο γνώμονα και μοναδικό έχω το όφελος των επαγγελματιών. Εγώ δεσμεύομαι ότι δεν έχω την διάθεση να κάνω το επιμελητήριο ούτε σκαλοπάτι για την πολιτική μετεξέλιξή μου, ούτε και κονκλάβιο κανενός. Δεν είχα, δεν έχω και ούτε θα έχω βαρίδια ποτέ» τόνισε ο ίδιος για να σημειώσει επίσης πως το μήνυμα προς το σύνολο των επαγγελματικών του νομού, είναι αυτό της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής.
 

Ο κ. Κιλτσίκης ήταν και ο πρώτος «διεκδικητής» της διοίκησης του Επιμελητηρίου της Ροδόπης, καθώς ανακοίνωσε την διάθεσή του να κατέλθει στις εκλογές τον Μάρτιο του 2015. Δύο απανωτές παρατάσεις στην εκλογική διαδικασία από την πλευρά της κυβέρνησης, οδήγησαν τη διαδικασία στο 2017, ωστόσο όπως δήλωσε ο ίδιος χρησιμοποίησε αυτό το διάστημα ώστε να σκεφτεί περισσότερες ιδέες για το επιμελητήριο και τους τρόπους με τους οποίους θα φέρει αποτελέσματα την επόμενη ημέρα, τονίζοντας άλλωστε πως από το 2015 τα δεδομένα για τους επαγγελματίες έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. 

«Αιχμές» για την στάση του προέδρου της ΟΕΒΕΣ 

«Δεν κάλεσα φορείς, γιατί δεν ήθελα να τους φέρω στο δίλημμα να εκτεθούν  ή να χρειαστεί να παραστούν και στους δύο υποψηφίους» επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά, στεκόμενος παράλληλα στην παρουσία του προέδρου της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστη Βαφειάδη στην παρουσίαση του συνδυασμού του έτερου υποψηφίου κ. Αντώνη Γραβάνη, για τον οποίο δήλωσε πως «δεν μπόρεσε  να κρατήσει ισόρροπη στάση, ένα γεγονός που με θλίβει αλλά φυσικά δεν σημαίνει πως την επόμενη μέρα δεν θα συνεργαστούμε με την ομοσπονδία».
 

Το όνομα του συνδυασμού «Μαζί από το Χθες στο Αύριο» σύμφωνα με τον κ. Κιλτσίκη «έχει να κάνει καθαρά με το γεγονός ότι τα πράγματα στον επαγγελματικό κόσμο ήταν πολύ διαφορετικά πριν από δέκα χρόνια σε σχέση με το σήμερα. Οπότε πάνω σε αυτό το κομμάτι εμείς ως επιχειρηματίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε, αν θέλουμε να επιβιώσουμε» για να τονίσει πως « το εξιλαστήριο θύμα αυτής της δεκαετίας της κρίσης είναι ο επαγγελματίας και μόνο αυτός». 

«Σημαία» του συνδυασμού οι συνεργασίες 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης, αναφέρθηκε σε κάποια ζητήματα που αναμένεται να αποτελέσουν «σημαία» για τη δική του διοίκηση, βάση της οποίας θα είναι η επίτευξη συνεργιών και συνεργασιών. Συνεργασίας όπως τόνισε με τον Δήμο Κομοτηνής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον δικηγορικό σύλλογο Ροδόπης – για την κάλυψη των μελών του αλλά και τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς- καθώς και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης. «Σε ό,τι αφορά το ΔΠΘ εμείς έχουμε την πράξη και τα μέλη του Τμήματος έχουν την θεωρία» τόνισε χαρακτηριστικά, αναλύοντας τα οφέλη μίας πιθανής συνεργασίας, την οποία, όπως τόνισε, θα επιδιώξει και με τον πρωτογενή τομέα και κυρίως με μικροπαραγωγούς που δεν έχουν τη δυνατότητα εξαγωγής των προϊόντων τους τα οποία θα μπορούσαν να απορροφηθούν από τα μέλη του επιμελητήριου.
 

Ο κ. Κιλτσίκης έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στην πιο φιλόδοξη, όπως την χαρακτήρισε πρότασή του, η υλοποίηση της οποίας απαιτεί, όπως υπογράμμισε, την συνεργασία όλων, που αφορά στη δημιουργία ενός πάρκου καινοτομίας και αναψυχής στη Ροδόπη, το οποίο «θα μπορεί να κρατήσει τα χιλιάδες άτομα, που διέρχονται από την περιοχή μας». 

Αναλυτικά το Ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «“ΜΑΖΙ“ Από το χθες στο αύριο» Επικεφαλής Ιωάννης Κιλτσίκης
 
ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
1. ΑΜΕΤ ΧΑΪΡΕΤΙΝ, 2. ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, 3. ΑΧΜΕΤ ΜΟΥΖΔΑΤ, 4. ΑΧΜΕΤ ΣΑΛΗΜ, 5. ΓΙΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 6. ΓΚΟΓΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ, 7. ΓΚΟΥΤΡΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, 8. ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 9. ΕΜΙΡ ΑΜΕΤ, 10. ΘΕΟΛΟΓΟΥ, 11. ΙΣΜΑΗΛ ΜΕΧΜΕΤ, 12. ΙΣΜΑΗΛ ΣΕΜΗΧ, 13. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ,  14. ΚΑΡΑΚΥΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, 15. ΚΕΦΑΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, 16. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, 17. ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, 18. ΚΙΡ ΧΑΛΗΛ, 19. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, 20. ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,  21. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 22. ΜΕΜΕΤ  ΤΟΥΡΚΕΡ, 23. ΜΕΜΕΤΣΙΚ ΕΚΡΕΜ, 24. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΕΧΜΕΤ, 25. ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, 26. ΜΠΑΣΔΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, 27. ΞΕΝΟΔΟΧΙΔΗΣ, 28. ΟΜΕΡ ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΕΜΕΤ, 29. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 30. ΠΙΣΤΙΚΟΥΔΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ, 31. ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, 32. ΤΑΡΝΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, 33. ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, 34. ΧΑΛΗΛ ΙΜΠΡΑΜ ΟΥΜΙΤ, 35. ΧΑΣΑΝ ΡΕΝΤΖΕΠ, 36. ΧΑΤΖΗ ΜΕΜΕΤ ΙΣΜΑΗΛ, 37. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
 
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ
1. ΑΛΑΣΗ ΙΜΠΡΑΗΜ, 2. ΔΑΛΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 3. ΕΜΙΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΕΜΙΝ, 4. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 5. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ, 6. ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
 
ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ
1. ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , 2. ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 3. ΑΧΜΕΤ ΓΙΟΥΞΕΛ, 4. ΒΟΥΡΑΖΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, 5. ΔΑΡΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 6. ΕΣΑΤ ΟΡΧΑΝ 7. ΙΔΡΙΖ ΤΖΕΜΑΛ, 8. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, 9. ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, 10. ΜΟΛΛΑ ΧΑΣΑΝ ΙΡΦΑΝ, 11. ΜΟΛΛΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΛΑΝΤΗΣ, 12. ΜΠΟΥΛΜΠΟΥΛ ΧΑΣΑΝ, 13. ΣΟΦΤΑ ΙΣΜΑΗΛ, 14. ΤΡΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 15. ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 16. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 17. ΦΙΓΚΕΛΣΤΑΙΝ – ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 18. ΧΑΛΗΛ ΛΑΤΙΦ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.