«Μην υποτιματε τη νοημοσυνη και τη μνημη των Θρακιωτων»

Απάντηση Δ. Χαρίτου στην επιστολή Στυλιανίδη προς τον πρωθυπουργό

Με γραπτή του δήλωση απαντά ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ, στην ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο π. βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης προς τον πρωθυπουργό με την οποία κατηγορούσε, εν ολίγοις, την κυβέρνηση για ολιγωρεί και εγκατάλειψη της Θράκης.
 
Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Χαρίτου συνιστά στον κ. Στυλιανίδη να μην υποτιμά τη νοημοσύνη και τη μνήμη των Θρακιωτών για να συμπληρώσει πως αν και ο κ. Στυλιανίδης «έχει κάνει σημαία του την αναγκαιότητα της διακομματικής συνεννόησης για την Θράκη, την ώρα που οι παραγωγικοί, κοινωνικοί, αυτοδιοικητικοί φορείς αναζητούσαν από κοινού με την κυβέρνηση παρουσία του πρωθυπουργού λύσεις στα μεγάλα θέματα της περιοχής, εκείνος επιδίδονταν σε μικροκομματικές κινήσεις».
 
«Με ανοικτή επιστολή ο τ. υπουργός», συνεχίζει ο κ. Χαρίτου,  «αντί να συμβάλλει στη συζήτηση για την αναπτυξιακή προσπάθεια, που είναι άλλωστε η καλύτερη «θωράκιση» της περιοχής, επέλεξε την ισοπέδωση την καταστροφολογία και την προσφιλή του τακτική της κινδυνολογίας. Εγκαλεί την σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που για δεκαετίες συσσώρευσαν στην περιοχή διαδοχικές κυβερνήσεις στις οποίες ο ίδιος από υπουργικές θέσεις υπηρέτησε. Προβλήματα που τα κληρονόμησε και  αναζητεί λύσεις για να αντιστρέψει την κατάσταση η κυβέρνηση».
 
«Κάνει πολύ μεγάλο λάθος ο κ. Στυλιανίδης, αν νομίζει ότι ξεχάστηκαν όλα αυτά» εκτιμά ο κ. Χαρίτου για να αντιτείνει «εκτός αν υποτιμά την νοημοσύνη και την μνήμη των Θρακιωτών».
 
«Η αγωνιώδης υποκριτική έκφραση του “Μας εγκαταλείψατε κ Πρωθυπουργέ” θα έπρεπε να έχει άλλους ως αποδέκτες γνωστούς σε σας πρώην ή επίδοξους πρωθυπουργούς» τονίζει ο κ. Χαρίτου για να επισημάνει καταλήγοντας πως  «το 6ο αναπτυξιακό συνέδριο της ΑΜΘ είναι πλέον ένα μεγάλο γεγονός στην περιοχή που το καθόρισε η μεγάλη συμμετοχή των φορέων και το σφράγισε η μεγάλη παρουσία του κόσμου  στη ομιλία του Πρωθυπουργού πράγματα που ελπίζω να προβληματίσουν!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.