«Περπατω εις το δασος» στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Από την παιδική σκηνή του Θεάτρου που προωθεί τον πολιτισμό σε όλα τα σχολεία

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με το έργο της Στέλλας Μιχαηλίδη: «Περπατώ εις το δάσος», σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.
 
Και παρόλο που οι πρωινές παραστάσεις έχουν «κλείσει» όλες από τα παιδιά των σχολείων της Κομοτηνής και οι ενήλικοι θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 20.00 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα. 

Έμφαση στους δημιουργούς της Κομοτηνής 

«Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια να επιλέγει στις δύο κεντρικές του παραγωγές σημαντικά έργα, επενδύοντας ταυτόχρονα σε ντόπιους επαγγελματίες δημιουργούς», σημείωσε η πρόεδρός του κ. Σοφία Μενεσελίδου, για αυτό και αυτή τη φορά επέλεξαν μια πλειάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και που έχουν όλες τις δυνατότητες να παράγουν ένα καθ’ όλα σημαντικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
 
«Οι παραστάσεις των σχολείων θα δώσουν την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά της περιοχής μας να έρθουν και να απολαύσουν αυτό το πολύ σημαντικό θεατρικό προϊόν» κατέληξε η κ. Μενεσελίδου. 

Προωθώντας τον πολιτισμό 

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, που σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, αν αναλογιστεί κάποιος πως η παιδική σκηνή προωθεί τον πολιτισμό σε όλα τα σχολεία.
 
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σκηνοθετούσε μια παιδική θεατρική παράσταση, και την όλη διαδικασία έκαναν απολαυστική το κείμενο της Στέλλας Μιχαηλίδου -μια σύζευξη του αληθινού με το φανταστικό με την μικρή ηρωίδα, την κοκκινοσκουφίτσα να εξορίζεται από το παραμύθι της και να ψάχνει να βρει την ταυτότητά της σε άλλα παραμύθια- αλλά και η συνεργασία της με πολύ ικανούς συντελεστές.
 
«Η Κομοτηνή πλέον έχει ένα θαυμάσιο δυναμικό, φοβερά ταλαντούχα παιδιά και πρέπει το ΔΗΠΕΘΕ να τα εκμεταλλευτεί, γιατί μπορούν να προσφέρουν πολλά σπουδαία πράγματα στην πόλη» ανέφερε.
 
Για τη διαδικασία της γραφής της μουσικής του έργου μίλησε ο κ. Μαρίνος Τόκας, που χαρακτήρισε τιμή και χαρά του να συνεργαστεί με την κ. Λαντζουράκη, μέσω της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ που τον προσέγγισε για να ολοκληρώσει την παιδική παράσταση. 

Ενθουσιασμένοι οι ηθοποιοί της παράστασης 

«Φιλοξενούμενη» στην πόλη μας λόγω της παράστασης είναι η κ. Βούλα Παναγιωτίδου, η μόνη στην παράσταση που δεν είναι από την Κομοτηνή, όμως η  αγάπη και η φιλοξενία που πήρε στην πόλη την εξέπληξε ευχάριστα, μιλώντας για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα και την ελπίδα να συνεργαστούν ξανά στο μέλλον.
 
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο χαρακτήρισε το γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής δημιουργεί ξανά την παιδική σκηνή, η κ. Ρίτα Μοσχίδου, η οποία θεωρεί ότι η Κομοτηνή συμμετέχει πολύ ενεργά στον πολιτισμό και ότι έχει να κάνει με το παιδί, είναι εξαιρετικά σημαντικό. 
 
Από την πλευρά της η κ. Εύα Δήμου ευχαρίστησε την κ. Μενεσελίδου που την κάλεσε να βρεθεί ξανά, μετά από χρόνια, στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και όλους τους συντελεστές της παράστασης, σημειώνοντας πως ο κόσμος θα πρέπει να αγκαλιάσει αυτό το μαγικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους, και να την παρακολουθήσει.
 
«Πανέμορφη» χαρακτήρισε την παράσταση η κ. Χρυσα Ιωαννίδου, αναφέροντας πως μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται αγαπημένα και με πολύ αγάπη για το παιδί, δημιούργησε κάτι το οποίο σίγουρα τα παιδιά της πόλης θα εκμεταλλευτούν για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, μιας και μέσα από αυτό ανακαλύπτουν τη ζωή, τον εαυτό τους,  αλλά και αντιδρούν και αλληλοεπιδρούν με καταστάσεις που αφορούν τη ζωή.
 
Τέλος η κ. Ασπασία Πιτιλάκη, μίλησε για το ρόλο της, ως κοκκινοσκουφίτσα, που χάνει το παραμύθι της, και έχει κρίσεις ταυτότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου ελπίζοντας πως θα βρει στο τέλος τον εαυτό της. 

Οι συντελεστές του έργου 

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Μυρσίνης Λαντζουράκη, την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Μαρίνος Τόκας, τα σκηνικά και τα κουστούμια έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Καραγκιουλμέζης, στην επιμέλεια του φωτισμού είναι ο Γιάννης Τζατζανάς, και στην επιμέλεια του ήχου και των φωτισμών είναι η Ελένη Αποστολίδου.
 
Τα βίντεο που προβάλλονται στην παράσταση είναι του Μιχάλη Βαμβακά.
 
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)
Εύα Δήμου
Χρύσα Ιωαννίδου
Ρίτα Μοσχίδου
Βούλα Παναγιωτίδου
Ασπασία Πιτιλάκη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.