Κερδισε το στοιχημα το 8ο Λαικο Μονοπατι αλσους Νυμφαιας

Πάνω από 100 δρομείς αψήφησαν τη βροχή

Με μεγάλη επιτυχία, παρά τις καιρικές συνθήκες που είχαν κάνει λασπώδη κάποια κομμάτια της διαδρομής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου το 8ο Λαϊκό Μονοπάτι άλσους Νυμφαίας, που διοργάνωσε ο Σπάρτακος Ροδόπης.
                   
Πάνω από 100 δρομείς στήθηκαν την γραμμή της εκκίνησης το πρωί της Κυριακής, στην είσοδο του άλσους της Νυμφαίας.
 

Η απόσταση του αγώνα ήταν 8 χλμ με θετική υψομετρική διαφορά 250 μέτρα. Φέτος, κατόπιν πολλών συζητήσεων και ανταλλαγή απόψεων με πολλούς αθλητές, αποφάσισαν μια μικρή αλλαγή που έκανε τον αγώνα λίγο πιο βατό και προσιτό σε αθλητές που ξεκινάνε τώρα την επαφή με το βουνό.
 
Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Λαϊκό Μονοπάτι γίνεται ξεχωριστά από τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας, μιας και αυτός θα αντικατασταθεί από τον Ορεινό Μαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας, ο οποίος θα διανύσει κι άλλα ιστορικά σημεία της περιοχής αναβιώνοντας ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν και διανύοντας πανέμορφα μέρη.


 
Ο πρώτος μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 4 μήνες, και θα συμπίπτει χρονικά με τις γιορτές μνήμης της μάχης που δόθηκε στο ιστορικό Οχυρό Νυμφαίας και για το 2018 είναι η Κυριακή 1 Απριλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.