Εμβαθυνουν τη συνεργασια τους ΠΕΡΠΑΤΩ και Αστικα ΚΤΕΛ Κομοτηνης

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους στον ΠΕΡΠΑΤΩ προσέφεραν τα Αστικά ΚΤΕΛ

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών για όλη τη διάρκεια της πρακτικής τους στον Σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ προσέφερε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής σε φοιτητές του ΔΠΘ, επεκτείνοντας την ήδη πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.
 
Μάλιστα φαίνεται πως πρόθεση των Αστικών ΚΤΕΛ είναι να παγιώσουν αυτή την προσφορά προς τους φοιτητές που κάνουν πρακτική στον ΠΕΡΠΑΤΩ, βοηθώντας και τους ίδιους αλλά και τον Σύλλογο.
 
Ήδη άλλωστε τα λεωφορεία τους είναι σε μεγάλο βαθμό προσβάσιμα από άτομα με κινητικά προβλήματα, βοηθώντας να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα της Κομοτηνής ως μια από τις πιο προσβάσιμες πόλεις στη χώρα. 

Σημαντική συνεργασία 

Ο Σύλλογος Περπατώ έχει μια ολοένα και πιο στενή συνεργασία με τα Αστικά Κομοτηνής, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής του Συλλόγου κ. Μιχάλης Ραγκούσης, κάτι για το οποίο χαίρονται ιδιαίτερα, μιας και τα Αστικά Κομοτηνής είναι από τα φιλικότερα μέσα μεταφοράς ατόμων με αναπηρία στην πόλη.
 
Τόσο τα προηγούμενα mini bus, αλλά ιδιαίτερα τα καινούρια που κυκλοφορούν πλέον στην Κομοτηνή, είναι σε πολύ καλό επίπεδο προσβασιμότητας σημείωσε, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους οδηγούς, μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται να μπει ένα άτομο με αναπηρία, ιδιαίτερα χρήστης αμαξιδίου, στο λεωφορείο.
 
Και αυτό γιατί όσο πιο γρήγορος είναι ο χρόνος και πιο εύκολο να μπει και να βγει το άτομο με αναπηρία, τόσο πιο φιλικό γίνεται για τον χρήστη το μέσο, και κατ’ επέκταση ευκολότερο στον ΠΕΡΠΑΤΩ να πείσουν τα μέλη του πως θα είναι ευκολότερο να το χρησιμοποιήσουν.
 
Η συνεργασία όμως έφερε ένα παράπλευρο όφελος για το σύλλογο, που προέκυψε μέσα από μια επίσκεψη που έγινε από τον πρόεδρο των Αστικών στα γραφεία του συλλόγου.
 
Όταν είδε τους φοιτητές που κάνουν πρακτική εκεί, αναρωτήθηκε πώς μετακινούνται από και προς τον σύλλογο, ιδιαίτερα όταν ο καιρός δεν είναι καλός, και έτσι ανέλαβε την πρωτοβουλία το Αστικό ΚΤΕΛ να παρέχει μια επιπλέον βοήθεια, μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών, για όσο διαρκεί η πρακτική τους.
 
Μάλιστα φαίνεται πως θα καθιερώσουν αυτή την παροχή για τους φοιτητές που κάνουν πρακτική στον ΠΕΡΠΑΤΩ. «Είναι ένα ευχάριστο νέο τόσο για εμάς όσο και για τους φοιτητές, που το χάρηκαν πολύ, και συνεχίζουμε την καλή μας συνεργασία, και στο μέλλον  θα δείτε και θα ακούσετε, και θα δημιουργήσουμε περισσότερα από κοινού με τα Αστικά Κομοτηνής, με γνώμονα να γίνει πιο φιλική και η πόλη και η κίνηση τους μέσα σε αυτή» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης. 

Στήριξη από τα Αστικά ΚΤΕΛ 

Τα Αστικά ΚΤΕΛ, ως αποκλειστικός φορέας για τη μετακίνηση των Δημοτών και πολιτών της Κομοτηνής προς τους γειτονικούς οικισμούς και μερικές φορές Δήμους, αντιλαμβάνεται την κοινωνική ευθύνη να παρέχουν υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, σημείωσε ο Πρόεδρος των Αστικών κ. Νίκος Λυκούδης.
 
Για αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν ανανεώσει πλήρως το δυναμικό των οχημάτων της εταιρείας και τον στόλο, αποκτώντας οχήματα τα οποία είναι προσβάσιμα κατά ένα ποσοστό της τάξης του 80% σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα γενικότερα, που δεν είναι μόνο άτομα με αναπηρία, αλλά και ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια κτλ.
 
«Θέτοντας ως στόχο να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, σε επίσκεψη που κάναμε στα γραφεία του ΠΕΡΠΑΤΩ, αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή τη δράση, παρέχοντας στο βαθμό που μπορούμε και το μέτρο που μπορούμε, οικονομική, γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε αυτούς τους ανθρώπους» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.