Πρωτια Φωφης στο νομο Ροδοπης, οχι ομως και στον Δημο Κομοτηνης

Τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέδειξε η κάλπη του Δήμου Κομοτηνής, με τις υπόλοιπες τρεις του νομού να ακολουθούν την πανελλαδική τάση

Σύμφωνη με την πανελλαδική τάση, που ανέδειξε την Φώφη Γεννηματά πρόεδρο του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ήταν και η Ροδόπη, με εξαίρεση τον Δήμο Κομοτηνής, όπου την πλειοψηφία των συνολικά 662 έγκυρων ψηφοδελτίων κέρδισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της επιτροπής Αλιβιζάτου, στο σύνολο των  989 έγκυρων ψηφοδελτίων στον νομό Ροδόπης, η Φώφη Γεννηματά απέσπασε 583 ψήφους, έναντι 406 του έτερου υποψηφίου Νίκου Ανδρουλάκη.
 
Στον Δήμο Κομοτηνής, η πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς συγκέντρωσε 323 ψήφους, ήτοι 14 περισσότερους από τον α’ γύρο, που  μεταφράζονται σε ποσοστό 48,79% έναντι 339 ψήφων και ποσοστό 51,21% που συγκέντρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που αύξησε τις ψήφους που έλαβε τον α’ γύρου κατά 39.
 

Οι υπόλοιποι τρεις δήμοι της Ροδόπης ακολούθησαν την πανελλαδική τάση αναδεικνύοντας την Φώφη Γεννηματά πρώτη σε ψήφους. Συγκεκριμένα στον Δήμο Ιάσμου σε σύνολο 71 έγκυρων ψηφοδελτίων, η κ.Γεννηματά έλαβε το 76,06% ήτοι 54 ψήφους έναντι του 23,94% ήτοι 17 ψήφους του κ. Ανδρουλάκη, στον Δήμο Αρριανών σε 162 έγκυρα ψηφοδέλτια συγκέντρωσε το 87,04% ήτοι 141 ψήφους, έναντι του 12,96% και 21 ψήφους του κ. Ανδρουλάκη, ενώ στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών σε σύνολο 94 έγκυρων ψηφοδελτίων η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε το 69,15% ήτοι 65 ψήφους έναντι 29  ψήφων και του 30,85% του κ. Ανδρουλάκη. 

Ιλχάν Αχμέτ «Προχωράμε ενωμένοι για τη συγκρότηση του νέου φορέα χωρίς τείχη και ανώφελους ανταγωνισμούς» 

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την εκλογή της κ. Γεννηματά, την υποψηφιότητα της οποίας είχε στηρίξει ανοιχτά εξ αρχής απέστειλε ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρετε στην επόμενη μέρα των εκλογών.
 
«Προχωράμε με ενότητα στην προοπτική συγκρότησης του νέου φορέα που φιλοδοξούμε να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας για το πολιτικό σύστημα αλλά και να υπηρετήσει την κοινωνία και τις ανάγκες των πολιτών μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος» τόνισε ο ίδιος, ευχαριστώντας το σύνολο των φίλων και εθελοντών που εργάστηκαν στο νομό Ροδόπης για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος καθώς και τους εκατοντάδες πολίτες που όπως έγραψε «ήρθαν και ψήφισαν λειτουργώντας ως εγγυητές της ενότητας της Παράταξης και δίνοντας στην Φώφη Γεννηματά περίλαμπρη πρωτιά!».
 
«Είναι η ώρα για όλους μας σε αυτό τον πολιτικό χώρο να δουλέψουμε χωρίς τείχη και ανώφελους ανταγωνισμούς προκειμένου να φέρουμε την Ροδόπη και την Θράκη στην θέση που τους αξίζουν» καταλήγει η ανακοίνωση. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.