Χαιρετιζει το «οχι» του δημου Μαρωνειας Σαπων κατα του χρυσου η Διανομαρχιακη Επιτροπη

Ελπίζει σε αντίστοιχη θέση από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την κάθετη και κατηγορηματικά αρνητική θέση της τοπικής κοινωνίας σε κάθε έργο που σχετίζεται με την εξόρυξη και μεταλλουργία του χρυσού και του χαλκού εξέφρασε Ομόφωνα την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρώνειας Σαπών.

Το Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «Μεταλλευτική Θράκης ΑΕ» θυγατρικής της «Eldorado Gold» που η εταιρεία υπέβαλλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σχετικά με την αδειοδότηση διενέργειας 16 ερευνητικών γεωτρήσεων .Το Συμβούλιο ουσιαστικά επικαιροποίησε και πάλι ομόφωνα την απόφαση που είχε πάρει το 2012 σε ανάλογο αίτημα άλλης εταιρείας χρυσού με ανάλογο περιεχόμενο. Τα μέλη του Συμβουλίου ζήτησαν από την Κυβέρνηση και όλους όσοι βρίσκονται στα κέντρα των αποφάσεων να σεβαστούν την βούληση της τοπικής κοινωνίας και να μην βάλουν τον τόπο μας σε περιπέτειες.
 
Την παραπάνω στάση του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας Σαπών χαιρέτισε με ανακοίνωσή της η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης χρυσού επισημαίνοντας πως «η τεκμηριωμένη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελπίζουμε να αποτελέσει τη βάση για την επικείμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης για το θέμα των γεωτρήσεων μεταλλεύματος».
 
Παράλληλα η Διανομαρχιακή επιτροπή θυμίζει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ τον Αύγουστο του 2012 εξέδωσε αρνητική απόφαση για το θέμα των γεωτρήσεων μεταλλεύματος, εκφράζοντας την ελπίδα και πάλι  να κρατήσει την ίδια στάση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.