Περιοριζεται το ωραριο επισκεψιμοτητας του αρχαιολογικου χωρου Αβδηρων

Λόγω λήξης των συμβάσεων ωρομίσθιων αρχαιοφυλάκων - Ανοιχτός προς το κοινό μόνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης γνωστοποίησε χθες ότι την προσεχή Κυριακή 26 Νοεμβρίου και για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων θα είναι ανοιχτός προς το κοινό μόνο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, με ωράριο λειτουργίας 8:00π.μ. – 15:00μ.μ.  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις 25 Νοεμβρίου λήγει η σύμβαση των ωρομίσθιων αρχαιοφυλάκων και το μόνιμο φυλακτικό προσωπικό δεν επαρκεί.
 
Όπως διευκρινίζει η ΕΦΑ Ξάνθης «το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει τις ανάγκες μας για τη χειμερινή περίοδο, οι οποίες και έχουν κατατεθεί. Ελπίζουμε σε γρήγορη πρόσληψη νέου ωρομίσθιου προσωπικού, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου (του μοναδικού οργανωμένου και επισκέψιμου χώρου της ΠΕ Ξάνθης) όλες τις ημέρες της εβδομάδας».
 
Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου Αβδήρων, το οποίο είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες της εβδομάδας, δεν θα επηρεαστεί, ούτε θα μεταβληθεί το ωράριο λειτουργίας του (8:00 π.μ. – 15:00 μ.μ). 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.