Οταν το ρεμπετικο συναντησε τη reggae

Το Reggetiko project την Κυριακή στη Μαρμελάδα

Το Reggetiko project, ένα μουσικό σχήμα που συνδυάζει τη Reggae με το Ρεμπέτικο θα φιλοξενήσει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η Μαρμελάδα Wine Bar στο πλαίσιο των Sunday Early Live Sessions που έχει καθιερώσει το μαγαζί της πόλης μας.

To Reggetiko project αποτελεί μια μουσική συνάντηση ανάμεσα σε άτομα με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις – αυτοσχεδιασμούς με σκοπό τη όσο το δυνατόν άμεση συνδιαλογή των μελών της. Το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής έκφρασης έχει πειραματικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως ένα τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που όσο απλοϊκός, περίπλοκος, ευχάριστος ή δύσπεπτος μπορεί να γίνει, πρέπει πάντα να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.

Πριν από δυόμιση χρόνια κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Music Conversations”, την οποία παρουσίασε τον Οκτώβρη στο Παλέρμο της Σικελίας ενώ ακολούθησε σειρά εμφανίσεων σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Freiburgh με τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ξαρκής στην Κύπρο τον Ιούλιο 2015 (ανάμεσα σε άλλες εμφανίσεις σε Λευκωσία, Πάφο και Λεμεσό). Ο δεύτερος δίσκος, με τον τίτλο Knot, κυκλοφόρησε το περασμένο Μάιο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ιστορικό Gitar Cafe της Κωνσταντινούπολης ενώ ακολούθησε σειρά εμφανίσεων σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ρόδο, Δράμα (Tentart Festival) και Symviosis festival (Μυτιλήνη). Φέτος τον Ιανουάριο παρουσίασε τον δεύτερο δίσκο σε σειρά εμφανίσεων στην Κύπρο ενώ πλαισίωσε μουσικά την ξεχωριστή παράσταση καραγκιόζη του Θοδωρή Κωστιδάκη στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό. Ξεκίνησε ήδη τις ηχογραφήσεις για τον τρίτο του δίσκο με την συμμετοχή του Grammy awarded πολύπειρου μουσικού Milcho Leviev να ξεχωρίζει ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017. Στα τέλη του Μάη 2017 παρουσίασε το υλικό αυτό στη Βόννη, στο Άαχεν και την Κολωνία της Γερμανίας ενώ ακολούθησαν προγραμματισμένες εμφανίσεις σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, με τελευταία στο ΚΩΘ Underground στη Θεσσαλονίκη.

Στo Reggetiko project συμμετέχουν οι Σωκράτης Βότσκος (πνευστά), Κουμαρτζής Θεόδωρος (μπαγλαμάς, μελόντικα), Λίνος Τζέλος (κιθάρα) και Νίκος Βαρελάς (cajon).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.