«Η υποψηφιοτητα μου βασιστηκε στην πιστη μου στις επιχειρηματικες δυναμεις του τοπου και της περιοχης»

Επιμελητηριακές Εκλογές 2017 - Την ψήφο των επαγγελματικών επί των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» ζήτησε ο επικεφαλής του Αντώνης Γραβάνης - Παρουσίασε 12+1 δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα των εκλογών

1 επικεφαλής, 54 υποψήφιοι σύμβουλοι, 12+1 προτάσεις για την επόμενη ημέρα των επιμελητηριακών εκλογών, ήτοι την 6η του προσεχούς Δεκέμβρη και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί εκπρόσωποι φορέων, από τη Ροδόπη αλλά και γειτονικούς νομούς, συνθέτουν, σε αριθμούς, την παρουσίαση του συνδυασμού «Συμφωνία Ανασυγκρότησης»  του Αντώνη Γραβάνη που διεκδικεί τη διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
 

Ο Αντώνης Γραβάνης, συνοδευόμενος από τους 54 συνολικά επαγγελματίες της Ροδόπης που συντάχθηκαν στο πλευρό του, παρουσίασαν το τρίπτυχο των στόχων που έθεσαν εξ αρχής και αφορούν στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, τη βελτίωση του επιχειρηματικού  περιβάλλοντος της Ροδόπης και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας και υπηρεσιών αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. 

12+1 δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα 

Στόχοι για την υλοποίηση των οποίων ο επικεφαλής του συνδυασμού παρουσίασε ατζέντα 12+1 προτάσεων – δεσμεύσεων που αφορούν πιο συγκεκριμένα στην:
1. Σύσταση επιτροπής γνωμοδοτήσεων για όλα τα κλαδικά θέματα.
2. Δημιουργία δομής υποστήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
3. Ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με τη δημιουργία συμβουλευτικής δομής για εξαγωγές.
4. Συμμετοχή και διαμόρφωση των προγραμμάτων επιδότησης του ΕΣΠΑ για επαγγελματίες.
5. Άνοιγμα προς κάθε κλάδο για να πραγματοποιήσει αναπτυξιακές δράσεις, εκθέσεις, έρευνες, ημερίδες, σεμινάρια κλπ.
6. Ενίσχυση της ευρωπαϊκής δικτύωσης μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε δίκτυα. 
7. Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών σε κλαδικά θέματα και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και παροχής υπηρεσιών.
8. Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή εκπροσώπων σε όλες τις επιχειρηματικές αποστολές.
9. Αναβάθμιση της συμμετοχής στην επιτροπή παρακολούθησης του ΠΕΠ και ενίσχυση της παρουσίας στην αγροδιατροφική σύμπραξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
10. Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων με την ανάπτυξη συνεργατικών δικτύων.
11. Δημιουργία δωρεάν online εφαρμογής “ψωνίζω στη Ροδόπη” με δυνατότητα εύρεσης όλων των επιχειρήσεων σε τρεις γλώσσες. 
12. Σύνταξη μελέτης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο για αποτύπωση της κατάστασης της αγοράς.
+1 Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης Μικρών Επιχειρήσεων με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και χρήση πόρων του ΕΣΠΑ για την παροχή μικροπιστώσεων και εγγυήσεων με ευνοϊκούς όρους και ταχύτατες διαδικασίες.   

Αντώνης Γραβάνης «Εκλογές με βάση τον προγραμματικό λόγο» 

«Έχουμε τη γνώση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία, ώστε να μπορέσουμε να οδηγήσουμε το επιμελητήριο στη νέα επιμελητηριακή εποχή και να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά, για την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα» σχολίασε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αντώνης Γραβάνης για να επισημάνει στη συνέχεια ότι από τα πρώτα βήματα του συνδυασμού έγινε αντιληπτό πως οι εκλογές αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν με βάση τον προγραμματικό λόγο. Απευθυνόμενος προς το σύνολο των επαγγελματιών της Ροδόπης ο ίδιος τόνισε πως «δεν ζητάμε να μας εμπιστευτείτε λόγω προσωπικών γνωριμιών, αλλά ζητάμε την ψήφος σας, για τις προγραμματικές μας θέσεις  και τους στόχους που θέτουμε από την πρώτη μέρα που ανακοινώσαμε την κάθοδό μας στις εκλογές». 

«Μονόδρομος η συνεργασία» 

«Ζητάμε να ακούσετε και να κρίνετε ποιοι διαθέτουν την εμπειρία, τη γνώση και την τεχνογνωσία για να κάνει το επιμελητήριο μας και η τοπική οικονομία ένα βήμα μπροστά» συνέχισε για να υπογραμμίσει πως «η συνεργασία όλων είναι μονόδρομος με μόνο στόχο το όφελος των επιχειρήσεων». «Οι δύσκολες εποχές απαιτούν τη σύμπραξη των φορέων, την ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών στη διαμόρφωση του αύριο αυτής της περιοχής» πρόσθεσε τονίζοντας το χρέος όλων των φορέων, για συνεργασία αλλά και για σύγκρουση, «όπου χρειαστεί με την εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, ούτως ώστε  να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να βγούμε από το τέλμα στο όποιο έχουμε περιέλθει».
 

«Η επιλογή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος αυτού του θεσμού, είναι μία συνειδητή επιλογή, η οποία βασίστηκε στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζω ως επιχειρηματίας καθημερινά. Βασίστηκε στην πίστη μου στις επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου και της περιοχής» επεσήμανε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Γραβάνης τονίζοντας πως «θα μείνω για να υπηρετήσω τον επιμελητηριακό θεσμό, από όποια θέση οι συνάδελφοι επιλέξουν».
 

Ακολούθως ο κ. Γραβάνης  παρουσίασε το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού του, που, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «είναι ένας συνδυασμός νέων και έμπειρων επιχειρηματιών, που είναι χρόνια στην αγορά, που στο σύνολό τους δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε και σαν χώρα και σαν περιοχή», μην ξεχνώντας να συγχαρεί τους  υποψηφίους και των δύο συνδυασμών για τη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές, «οι οποίοι στερώντας χρόνο από τις επιχειρήσεις τους και τις οικογένειες τους αγωνίζονται για την αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού». 

Πλήθος εκπροσώπων φορέων με στόχο την συνεργασία την επομένη των εκλογών 

Αξίζει να σημειωθεί πως το ακροατήριο αποτελούνταν από πληθώρα φορέων, οι οποίοι όπως τόνισε ο κ. Γραβάνης και προσκαλέστηκαν, «γιατί την επόμενη ημέρα οφείλουμε να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου, για τον κοινό σκοπό όλων, που είναι η βελτίωση της κοινωνίας μας».  Παρόντες στο ακροατήριο, μεταξύ άλλων,  ήταν ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Κομοτηνής κ.Φελίνα Καζάκου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών, Βιοτεχνικών και Επιχειρηματικών Σωματείων Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Οι 54 υποψήφιοι του συνδυασμού  «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» 

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΙΑΤΣΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ, ΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΜΠΟΥΛΕΝΤ, ΔΕΜΙΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΘΥΜΙΚΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΙΣΠΥΡΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΝΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΡΑ ΜΕΜΕΤ ΕΡΧΑΝ, ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ, ΛΑΪΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΜΟΛΛΑ ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΜΠΑΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΟΡΤΑΚΤΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΣΟΓΛΟΥ ΡΙΔΒΑΝ, ΠΕΡΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΗΛΙΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΑΣΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ, ΧΑΣΑΝ ΑΧΜΕΤ, ΧΑΣΑΝ ΜΕΣΟΥΤ, ΧΑΤΖΗΒΛΑΣΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ΧΟΥΣΕΪΝ ΝΙΧΑΤ, ΧΟΥΣΕΪΝ ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ.
 
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ 
ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΖΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΙΟΡ ΧΑΣΑΝ ΓΙΟΥΤΖΕΛ, ΡΕΣΤΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ, ΧΑΒΙΑΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΧΑΣΑΝ ΜΕΧΜΕΤ, ΧΑΣΑΝ ΧΑΣΑΝ.

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ 
ΑΜΕΤ ΜΟΥΡΑΤ, ΒΕΡΤΙΚΟΒΑ ΛΙΟΥΝΤΜΗΛΑ, ΓΚΑΤΖΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΙΜΠΡΑΜ ΚΙΑΜΗΛ, ΚΑΣΠΑΡΙΑΝ ΤΑΤΙΟΣ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΗ ΧΑΣΑΝΟΓΛΟΥ ΤΑΡΙΚ, ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΙΝΤΣ ΕΡΚΑΝ, ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΑΛΗ, ΜΟΥΜΙΝ ΟΜΕΡ, ΝΤΙΚΜΕ ΣΑΝΤΑΤ, ΠΕΧΛΕΒΑΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΣΑΛΗ ΣΙΝΑΝ, ΣΑΡΙΤΖΑΛΗ ΕΡΧΑΝ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.