Παρασταση διαμαρτυριας την Παρασκευη απο δασκαλους και νηπιαγωγους στην Περιφερειακη Διευθυνση Εκπαιδευσης

Αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στην προσχολική αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες». Αιχμή του δόρατος για την κινητοποίηση είναι οι αλλαγές στην προσχολική αγωγή που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και το αίτημα για πλήρη κάλυψη των αναγκών στην παράλληλη στήριξη.
 
Σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος εκφράζει την ανησυχία του για τις κυοφορούμενες εξελίξεις περί συγχωνεύσεων σχολών Νηπιαγωγών με αυτές των ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας και δηλώνει την αντίθεσή του σε αυτές καθώς και το γεγονός της μη λειτουργίας των αναγκαίων δημόσιων νηπιαγωγείων (και τμημάτων τους) στην περιοχή μας.
 
Παράλληλα, αιτιολογώντας τη στάση τους αυτή σημειώνει με νόημα πως παραμένουν σημαντικές οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη στην περιοχή μας και πως συνεχίζεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ που αποδομεί και απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση.
 
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα ύστερα από απόφαση της ΔΟΕ καθώς επίσης συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα την καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης δημόσιας δωρεάν προσχολικής αγωγής – εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.