Ορκωμοσια για 87 φοιτητες του τμηματος Κοινωνικης Διοικησης και Πολιτικης Επιστημης (+Gallery)

«Την Ελλάδα θα ξαναχτίσετε, κομμάτι κομμάτι, εσείς» τόνισε προς τους νέους πτυχιούχους ο Κοσμήτορας της Σχολής Ε. Δρυμπέτας

87 νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ορκίστηκαν το πρωί της Τρίτης 22 Νοεμβρίου, παρουσία γονέων και φίλων, στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή.
 

Τον όρκο ανέγνωσε ο πρωτεύσας, με βαθμό 8,667, Νίκος Τζάγκας, ενώ στη συνέχεια οι φοιτητές παρέλαβαν τα πτυχία τους από τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Νικόλαο Πολύζο και τον νέο Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών κ. Ευάγγελο Δρυμπέτα. 

Συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια 

Πριν τον όρκο ο κ. Τζάγκας σημείωσε απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους ορκισθέντες πως είναι στο χέρι όλων, ανεξάρτητα από το βαθμό, να συμβάλλουν με τη δική τους προσπάθεια για να αλλάξει η κοινωνία, εντοπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο σήμερα και να προτείνουν λύσεις, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. 

«Το μυστικό για την καριέρα σήμερα είναι η υπομονή και η επιμονή» 

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας κ. Δρυμπέτας σημείωσε και αυτός πως βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, και πως παρά το γεγονός ότιοι νέοι πτυχιούχοι βγαίνουν πλήρεις προσόντων και ικανοτήτων, θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη αγορά εργασίας.
 

Το μυστικό για την καριέρα σήμερα, τόνισε,  είναι η υπομονή και η επιμονή, και όποιος έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις δυνατότητές του θα πάει μπροστά και θα βρει αυτό που τους αξίζει.
 
Άλλωστε θεωρεί πως αυτοί που θα ξαναστήσουν την χώρα στα πόδια της δεν είναι ούτε οι κυβερνώντες ούτε οι καθηγητές τους αλλά αυτοί οι ίδιοι.«Κατά κύριο λόγο, την Ελλάδα θα ξαναχτίσετε, κομμάτι κομμάτι, εσείς» είπε χαρακτηριστικά. 

«Λίγο Ακόμα» 

Ο πρόεδρος του τμήματος κ. Νίκος Πολύζος τόνισε πως ως καθηγητές προσπάθησαν να τους δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, σημειώνοντας πως ο δρόμος τους είναι να συνεχίζουν την εκπαίδευση και να βρουν εργασία, αλλά ότι κάνουν να το κάνουν με πάθος, αποχαιρετώντας τους με το ποίημα του Σεφέρη «Λίγο Ακόμα»:
 

Λίγο ακόμα
θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν
τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο
τη θάλασσα να κυματίζει
 
λίγο ακόμα,
να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.