Ρεσιταλ Πιανου απο την Αναστασια Σταυρου και τον Σαββα Παυλιδη

Την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου δύο Νέων Καλλιτεχνών, της Αναστασίας Σταύρου και του Σάββα Παυλίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Φαέθων (Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης, 14ης Μαΐου 121). 

Η Αναστασία Σταύρου 

Η Αναστασία Σταύρου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων. Αποφοίτησε με πτυχίο με Άριστα παμψηφεί. Το 2014 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ειδίκευση πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) και συμμετείχε επίσης σε συναυλίες σε Αθήνα, Ιωάννινα, Καβάλα, Δράμα, κ.α. Το 2015 έλαβε Γ' βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επίσης έχει τιμηθεί με Γ΄ βραβεία στον Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Τμήματος ΜΕΤ (Μάιος 2016, Απρίλιος 2017). 

Ο Σάββας Παυλίδης 

Ο Σάββας Παυλίδης ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal Welsh College of Music and Drama. Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Σύνθεσης και Ερμηνείας (2005, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη). Ήταν επίσης φιναλίστ στο διαγωνισμό πιάνου EPTA UK 2013 στο Manchester. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ουαλία, την Αγγλία και την Ελλάδα. Ζει στην Θεσσαλονίκη κι εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
 
Στο ρεσιτάλ θα ερμηνευθούν έργα των Mozart, Scriabin, Busoni, Khachaturian, De Falla, Granados, Moszkowski, Mompou και Albéniz.
 
Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.