155 νεοι Οικονομολογοι ορκιστηκαν στην Κομοτηνη (+Gallery)

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών παρέλαβαν τα πτυχία τους στο κεντρικό Αμφιθέατρο του ΔΠΘ

Το αδιαχώρητο επικράτησε στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΔΠΘ στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου, κατά την ορκωμοσία 155 αποφοίτων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ.
 
Φοιτητές, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία που αποφάσισαν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και τις δυνατότητές τους, παίρνοντας ένα ακόμα πτυχίο, συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο για να παραλάβουν τα πτυχία τους από τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Κωνσταντίνο Χαζάκη και τον νέο Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών κ. Ευάγγελο Δρυμπέτα.
 

Τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα, με βαθμό 8,53 Κωνσταντίνα Ζλατίνη. 

Παραγωγικοί, αποδοτικοί και χρήσιμοι 

Την παραίνεση να είναι παραγωγικοί, αποδοτικοί και χρήσιμοι, ώστε να ξαναχτίσουν τη χώρα σε πολύ πιο στέρεα θεμέλια από ό,τι οι προηγούμενοι, αποφεύγοντας τα λάθη τους, έδωσε προς τους νέους πτυχιούχος ο κ. Δρυμπέτας.
 
«Δεν είναι εύκολο» συνέχισε ο ίδιος «εμείς από τη δική μας πλευρά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Σας έχουμε εμπιστοσύνη, γιατί δεν τελειώσατε μια εύκολη σχολή, και έχετε όλες τις δυνατότητες για την προσωπική σας ανάπτυξη και την ανάπτυξη της χώρας». Τους τόνισε δε πως ό,τι χτίσουν, θα πρέπει να το χτίσουν σωστά. 

«Οι οικονομολόγοι δεν βλέπουν το μέλλον, το προετοιμάζουν» 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος κ. Χαζάκης σημείωσε πως δεν τους καλούν να συμβιβάσουν τις αξίες και τα ιδανικά τους, αλλά να είναι προσαρμοστικοί και ευέλικτοι, διότι αυτό θα τους δώσει μεγάλη επαγγελματική προώθηση.
 

Άλλωστε οι οικονομολόγοι, σημείωσε, δεν προβλέπουν το μέλλον, αλλά το προετοιμάζουν, και αυτό θα κληθούν να κάνουν και αυτοί.
 
Επίσης τόνισε πως δεν θα πρέπει να περιμένουν τις ευκαιρίες να έρθουν προς αυτούς, και να δείξουν τόλμη στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, και να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.