Βηματα μπροστα, αλλα μενουν ακομα πολλα για τα διεμφυλικα ατομα

Κατερίνα Μίχου, μέλος του σωματείου υποστήριξης Διεμφυλικών Ελλάδας «Ελπίδα μας είναι ότι με την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή φύλου, θα μπορούν τα διεμφυλικά άτομα να πιάνουν δουλειά πιο εύκολα»

Η διεμφυλική Κατερίνα Μίχου μέλος του σωματείου υποστήριξης Διεμφυλικών Ελλάδας βρέθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή τη Διεθνή ημέρα μνήμης Διεμφυλικών μετά από πρόσκληση του ραδιοφωνικού σταθμού Δίαυλος Ροδόπης.
 
Η Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης, είναι ημέρα μνήμης για όσα τρανς άτομα υπήρξαν θύματα τρανσφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, αλλά και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινότητά τους.
 
Βέβαια όπως σημείωσε μιλώντας στον ΠτΘ έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια, με πολλούς διεμφυλικούς να ζουν την καθημερινότητά τους, όπως όλοι οι υπόλοιποι. «Δεν κρύβομαι, κάνω τις δουλειές μου, τα ψώνια μου, όπως όλος ο κόσμος που κυκλοφορεί. Θα σηκωθώ, θα βγω, μπορεί κάποια στιγμή να δεχτώ κάποια αρνητικά σχόλια τα οποία δεν δίνω σημασία, από τη στιγμή που θα βγω, θα πάω στο μαγαζί, με χαιρετούν, με σέβονται, και δεν τους ενδιαφέρει το τι δουλειά κάνω. Αυτό είναι που με γεμίζει», εξήγησε η ίδια.
 
«Ήταν όμως μεγάλη πορεία μέχρι εδώ» έσπευσε να διευκρινίσει, υπενθυμίζοντας πως «κάποια χρόνια ήταν πιο σκληρά, υπήρχε το κυνηγητό, κρυβόταν τα άτομα, που φοβόνταν να βγουν έξω, όπως όλοι οι άλλοι πολίτες, να μην φανεί ότι έχουν κάνει κάποια αλλαγή».
 
Ακόμα και στο 2017, σημειώνει, υπάρχουν ακόμα τα κατάλοιπα της παλιάς εποχής, όμως υπάρχουν διεμφυλικά άτομα, ακόμα και στην επαρχία, που έχουν γίνει αποδεκτά.
 
Βέβαια παρόλα αυτά θεωρεί πως πρέπει να γίνουν βήματα και από την πολιτεία και από την κοινωνία.«Με το σωματείο έχουμε κάνει αρκετά βήματα. Ενημερώνουμε τον κόσμο, έρχονται νέοι γονείς που μπορεί αύριο μεθαύριο το παιδί τους να είναι διεμφυλικό άτομο» και πάνω σε αυτό έχει ενημερώσει αρκετούς γονείς και έχει περάσει σε αυτούς πολλές εμπειρίες.
 
«Αυτό που δεν θέλουμε είναι να φτάσει το παιδί να είναι εκτός της οικογένειας, να φύγει από το σπίτι, και να είναι και η διέξοδός του για να επιβιώσει, η εργασία στο σεξ» εξήγησε η κ. Μίχουυπογραμμίζοντας πως «αυτό που θέλουμε, είναι να στηρίξουν τα παιδιά τους, να μην φτάσουν εκεί πέρα».
 
«Ελπίδα μας είναι ότι με την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή φύλου, θα μπορούν τα άτομα να πιάνουν δουλειά πιο εύκολα, βρίσκοντας φυσικά πιο συνειδητοποιημένους εργοδότες που δεν τους ενδιαφέρει τι κάνουν στο κρεβάτι τους ή τι είναι» κατέληξε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.