Η Ξανθια: Κοινοποιηση στο ορθο: Η Παρατημενη Ξανθια …και το ΠΑΣΟΚ

Kαλησπέρα, καλησπέρα…

Truth has it, ότι βρίσκομαι σε μια άλλη διάσταση και έχω πέσει σε λήθαργο. Λίγο η πολύ δουλειά το τελευταίο εξάμηνο, λίγο το γεγονός ότι ο έρωτάς μου  με παράτησε… όλα αυτά κάνανε μια μίξη συναισθημάτων και αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αφουγκραστώ τα ερεθίσματα γύρω μου. Μέχρι και τη ρίζα άφησα, γεγονός που μαζί με τα προαναφερθέντα με έκανε να ξεχάσω πως πρέπει να επανέλθω σε τούτη τη στήλη. Να γράψω κάτι για να χαμογελάσει η εκδότρια μου, η οποία έχω να σας πω πως η μόνη στιγμή που με έψαξε είναι όταν πέθανε η Ζωή Λάσκαρη. Το μόνο ερώτημα που προέκυψε στο μυαλό μου είναι ότι τώρα που μείνανε μόνο η Ζωζώ και η Ελισάβετ. Ποια θα κερδίσει;

Και αφού επέστρεψα και είμαι στη βάση μου, αλλά ακόμα η πληγωμένη μου καρδιά δεν μπορεί να γιατρευτεί, έκανα αυτό που κάθε παρατημένος άνθρωπος οφείλει να κάνει. Σεντόνι , μπουκάλι κρασί, τσιγάρα κοντά, μια Μαρινέλλα να παίζει στο βάθος και κλάμα η κυρία. Κατά προτίμηση βάζω το «Αγέρας ήσουν» για πρώτο και μετά, μόλις την ακούσω λίγο από τα κρασιά, φτάνω στο «Εγώ θα πάρω καπετάνιο θα πάρω γιο ταξιδευτή». Αυτά ως οδηγίες σε περίπτωση χωρισμού.

Φροντίζω λοιπόν να διαβάζω κάθε άρθρο το οποίο λέει ότι «δεν σου αξίζει», «δεν θα γυρίσει πίσω», «μην ξεφτιλίζεσαι», «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» κ.ο.κ. Και κάπου εκεί συνειδητοποίησα πως το διάστημα της συγγραφικής μου απουσίας, το μόνο που δεν άλλαξε είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μία, που μου προσφέρει ώρες γέλιου και χαράς, αυτή που δεν με απογοητεύει ποτέ, γιατί κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο αστεία (βλέπε υπουργούς, παρεμβάσεις κ.ο.κ.)

Παρόλα αυτά ξαναπέφτω και ζω στην ερωτική μου απογοήτευση… Μέχρι και Αννέτα Μαρμαρινού άκουσα αγαπητοί μου φίλοι. Να σημειώσω εδώ πως σε περίπτωση χωρισμού, που δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά πολλοί μαζευτήκαμε το τελευταίο διάστημα, σας έχω μια εκπληκτική μουσική λίστα την οποία και μοιράζομαι άμεσα εφόσον ζητηθεί. Έξι μήνες θα σας κρατήσει.  

Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να αφουγκραστώ, όχι μόνο τις εξελίξεις γύρω μου αλλά και τις εξελίξεις πάνω μου. Αδυνάτισα βλέπετε και δυσκολεύομαι να βρω παντελόνι να μου κάνει. Επειδή ως γνωστόν, λεφτά δεν υπάρχουν… έβγαλα όλη την παλιά μου ντουλάπα, και δοκιμάζοντας συνειδητοποίησα πως «το παλιό είναι αλλιώς».  Τελικά κάθε ρούχο σου προσφέρει μια ιστορία, μια ανάμνηση, μια ζεστασιά…

Κάπου εκεί είπα να το πάρω απόφαση. Να σηκωθώ πάνω και να μπω στον κόσμο ξανά … Ανοίγοντας διάφορα site είδα πως η Βίκυ παράτησε τον Άκη και έπεσα πάλι, γιατί σκέφτηκα πως και εμένα με παράτησε ο έρωτας και τον καταλαβαίνω τον Άκη.  Να του στείλω ένα γράμμα;  Να πάω να τον δω; Λες να είχε διαβάσει τι έχω γράψει μέχρι στιγμής;

«Όχι,όχι. Jamais» είπα η γαλλοτραφής -θα ήθελα- στον εαυτό μου. «Σταμάτα να σκέφτεσαι έτσι. Σήκω χτύπα παλαμάκια. Πες μπορώ και μπες στο επόμενο site».
Εκεί κάπου τα χρειάστηκα,  γιατί η επόμενη εικόνα ήταν ο Λαλιώτης. «Αχ καημένη μου ξανθιά τα χάνεις» σκέφτηκα… «Ονειρεύεσαι πάλι πράγματα που αγαπάς. Όχι τον έρωτα σου… το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ» και εκεί άναψα τσιγάρο.  Ναι, αλλά και πιο κάτω, να σου πάλι ο Λαλιώτης. Και να πεις ότι τον βρίσκω ωραίο άντρα; Όχι!! Εμένα μόνο ο Λοβέρδος μου αρέσει, εξ ου και η search engine μου στο google τον έχει πρώτη επιλογή.  Να δείτε από το πολύ το κλάμα το έπαθα. Και είναι και με τη Φώφη… Βάζω ένα εσπρέσο και αρχίζω να θυμάμαι … και όσο εμένα ο καημός μου ήταν πότε θα χτυπήσει το κινητό μου και θα με ζητάει πίσω… να σου τα μηνύματα από τον Καμίνη που με προσκαλούσε και με ευχαριστούσε.

Σκέφτηκα μήπως έγινε πάλι κανας διαγωνισμός για κανάλια και το έχασα και τον κάλεσε ο Καλογρίτσας. Αλλά σιγά μην δεν ήταν στην φωτογραφία ο Καλογρίτσας. Θα πρέπει να σημειώσω για να κατανοήσετε τις στιγμές παράνοιας, πως όλες αυτές οι σκέψεις γίνονταν συνοδεία δακρύων και αναστεναγμών, γιατί δεν ξέρω αν σας το είπα, αλλά είμαι μία παρατημένη.  

Κάποια στιγμή το πήρα απόφαση να ξεφύγω από τον λήθαργο και συνέχιζα και διαβάζω. Και ξάφνου πέφτω πάνω  στον εξής τίτλο: «Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ μετά την πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα».

Κάπου εκεί όπως καταλαβαίνετε, κάλεσα τον ψ μου -η σταθερή μου σχέση τους τελευταίους μήνες- και του ζητάω να διπλασιάσει τη δόση, γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.  Ως σοβαρός επιστήμονας, με ρωτάει πρώτα τι συμβαίνει και του εξηγώ ότι το έχω χάσει εντελώς, βλέπω παντού τον Λαλιώτη και λένε ότι υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Γέλασε ο άνθρωπος,-ανακουφισμένος προφανώς- και μου απαντά πως είμαι μια χαρά και πως βγήκε η Φώφη και πως υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ.

Εγώ να ξέρετε δεν τον πίστεψα και προφανώς άνοιξα το πλέον αντικειμενικό μέσο για την ενημέρωσή μου, την τηλεόραση. Τους πέντε προηγούμενους μήνες που είχε να χρησιμοποιηθεί βεβαίως είχε χρησιμεύσει ως καλόγηρος, κρεμάστρα κοινώς, καθρέφτης, κομοδίνο κ.ο.κ. επομένως χρειάστηκε μία κάποια διαδικασία αλλά επανήλθε.


 

Την ανοίγω που λέτε και βλέπω τη Φώφη, καλοφτιαγμένη, ανανεωμένη, με το ίδιο χτένισμα πάντα, η οποία λέει «πήρα καθαρή εντολή και προχωράμε όλοι μαζί». «Πού θα πάμε Φώφη μου;» αναρωτιέμαι. Θα είναι καλά εκεί; Τι καιρό κάνει, για να επιλέξω και το κατάλληλο outfit μην με πιάσει στο στόμα του το my style rocks.

Και εκεί που καταλαβαίνω τι συμβαίνει, κάποια ερωτηματικά συνεχίζουν να ταλανίζουν το μυαλό μου. Και άιντε βγήκε η Φώφη, ο ΥΠΕΧΩΔΕ (βλέπε Λαλιώτης) τι κάνει εδώ; Για τους νεότερους την έβαλα την επισήμανση – αυτό να ψάξετε – γιατί ολόκληρο φύλλο της εφημερίδας δεν μας φτάνει να περιγράψουμε τον κατά τα άλλα αγαπητό κ. Λαλιώτη, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να είναι ΠΑΣΟΚ. Όλοι όσοι ασχολούνται ακόμα με το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν την πίστη του και το ότι πίστευε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επανέλθει.  Εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω πως και η εκδότρια μου την ίδια ελπίδα έχει, δίχως περαιτέρω σχόλια.

Πριν κανά δυο χρόνια πίστευε πως, αν θα συμπλεύσει με το ΣΥΡΙΖΑ, θα αναστηθεί. Πράγμα όχι και πολύ εύκολο, γιατί και να θέλεις να συμπλεύσεις με το ΣΥΡΙΖΑ δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις τι ψηφίζουν, τι αποφασίζουν, τι υπογράφουν κτλ.

Άρα για να επανέλθει και να αναδειχθεί από τις φλόγες του –  όχι στάχτες το ένα, το παλιό το μέγα, το ορθόδοξο – το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί αλλού. Και με τον Άκη στη φυλακή δύσκολα. Ποιες είναι οι ρίζες του ΠΑΣΟΚ που έχουν απομείνει; Οι Γεννηματικοί  – έτσι κάνανε στο παλιό ΠΑΣΟΚ Παπανδρεϊκοί , Τσοχατζοπουλικοί, Σημιτικοί κλπ κλπ- . Και να τονίσουμε πως ο Λαλιώτης πιστεύει ακόμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι τμήμα της αριστεράς.

Και η Φώφη; Από ό,τι φαίνεται τα βρήκαν.  Και ο παλαιοκομματικός τρόπος ψηφοφορίας κέρδισε. Και ο Λαλιώτης δήλωσε -γιατί περισσότερο παίζει ο Λαλιώτης παρά η Φώφη-  «Σας τα έλεγα. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άψυχο, αλλά επτάψυχο». Και άναψε και ένα πουράκι.

Σε αυτό το σημείο, παρά το γεγονός πως εγώ με το ΠΟΤΑΜΙ δεν έχω καμία σχέση, σε σημείο που και ποτάμι αληθινό να ήταν ούτε τα ποδαράκια μου θα ξέπλενα, δεν μπορώ να μην εστιάσω στο πετυχημένο σχόλιου του κ. Ψαριανού


Ανανέωση λοιπόν στην αριστερά… Μεγάλη! Στην κεντροαριστερά…συγνώμη, αλλά δεν!

Και να σου η μεγάλη χαρά για τη νίκη της Φώφης, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι κέρδισε η Φώφη, το νέο πρόσωπο της Κεντροαριστεράς και όχι το παλιό ΠΑΣΟΚ, αλλά νέο πράγμα.  Τώρα βέβαια, γιατί ο Λαλιώτης χαίρεται τόσο δεν μπορώ να το κατανοήσω.

Δεν ξέρω πώς να το πω στην Φώφη να καταλάβει… αλλά με σεβασμό στο κοινό χρώμα μαλλιού θα προσπαθήσω. Φώφη μου, όταν κερδίζεις και κάνεις αλλαγή, βγαίνεις με άλλο μαλλί , με άλλη κουπ, με άλλο αέρα βρε γλυκιά μου. Κάτι όπως ο χωρισμός ας πούμε, για να  επανέλθουμε στο μέγιστο ζήτημα του ότι είμαι μία παρατημένη.

Όταν βγαίνεις και η εικόνα που παίζει είναι του φίλου του μπαμπά σου -του συντρόφου συγνώμη – δεν κέρδισες εσύ αλλά αυτός που ήταν τόσο καιρό στο ίδιο γραφείο στην Χαριλάου Τρικούπη και αργότερα στον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη και κάνει αναλύσεις, αναπτύσσει θεωρίες, νομίζει πως ελέγχει τα πάντα και του αρέσει πολύ,  μα πάρα πολύ, να ασχολούνται μαζί του!
Πάρα πολύ όμως!

Να την απολαύσεις τη νίκη σου Φώφη, αλλά, αν κάτι γίνει, μην πέσεις στα βαθιά σαν και εμένα!  Ένα Ladose -η στήλη περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Να το πω γιατί θα κράξει η εκδότρια-  την ημέρα, τον Λαλιώτη κάνει πέρα!

Επίσης Φώφη μου για να μην το ξεχάσω, και για την σοβαρή άποψη της στήλης τούτης, μιας και δεν μας ήρθες προεκλογικά απ’ ό,τι ενημερώθηκα από τις σελίδες του «ΠτΘ», αλλά αναμένεται να μας έρθεις μετεκλογικά, να προτείνω τον Γιάννη Καραγκιουλμέζη για την ανανέωση της κουπ, που τον καλώ δημοσίως να μου βάψει την ρίζα.

Για όσους δεν το κατάλαβαν, με βαθύτατη εκτίμηση
Η Ξανθιά

Υ.Γ. I am back bitches

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.