Η θεση της ΚΙΠΑΝ για την Ημεριδα «Η Ανωτατη Εκπαιδευση μοχλος αναπτυξης για τη Χωρα» στην Αλεξανδρουπολη

«Καταχρηστικά εμφανίζεται ότι είναι “της ΠΟΣΔΕΠ”»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ) με την οποία «αποδοκιμάζει τις πρακτικές του κ. Ευσταθόπουλου», όπως επισημαίνει, αναφορικά με την ημερίδα διαλόγου που πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «Η Ανώτατη Εκπαίδευση μοχλός ανάπτυξης για τη Χώρα». Όπως υποστηρίζει η ΚΙΠΑΝ η εν λόγω ημερίδα δεν οργανώνεται «υπό τον αιγίδα της ΠΟΣΔΕΠ», καθώς ελλείπει η σχετική απόφαση από το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας, χαρακτηρίζοντας «καταχρηστική και παραπλανητική την παρουσίαση της ΠΟΣΔΕΠ ως τον θεσμικό οργανωτή της εκδήλωσης που ουσιαστικά διοργανώνει ο κ. Ευσταθόπουλος και τοπικά στελέχη της παράταξής του». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η «Ημερίδα Διαλόγου» με θέμα «Η Ανώτατη Εκπαίδευση μοχλός ανάπτυξης για τη Χώρα», που πρόκειται να διεξαχθεί στις 25/11 σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, δεν διοργανώνεται από την ΠΟΣΔΕΠ, ή από τοπικούς Συλλόγους ΔΕΠ, αλλά από μέλη μιας παράταξης (ΑΣΚΕΥ), μέσω μιας οργανωτικής επιτροπής που πλαισιώνεται από καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Σημειώνεται πως η κριτική μας δεν αφορά τους ομιλητές στην ημερίδα, οι οποίοι καλή τη πίστει αποδέχτηκαν μια πρόσκληση συμμετοχής σε εκδήλωση, όπως ίσως τους παρουσιάστηκε, «της ΠΟΣΔΕΠ».
 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, και της παράταξης ΑΣΚΕΥ, συνάδελφος Σ. Ευσταθόπουλος αυθαίρετα βάπτισε «εκδήλωση της ΠΟΣΔΕΠ» την ημερίδα, στο προσχέδιο που κυκλοφορούσε αρχές Νοέμβρη, χωρίς να έχει ενημερώσει τα μέλη της διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ για το θέμα, ενώ μέχρι χθες (20-11-2017) που δημοσίευσε τη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής (στην οποία είναι πρόεδρος) μαζί με την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας, δεν απαντούσε στο ερώτημα «ποιος οργανώνει την εκδήλωση». Αναπάντητο ομοίως είναι το ερώτημα που τίθεται, ποιος καλύπτει τα έξοδα της εκδήλωσης;
 
Αφού έγινε γνωστό το προσχέδιο της εκδήλωσης, ο κ. Ευσταθόπουλος προσπάθησε εκ των υστέρων να την κατοχυρώσει ως θεματική ημερίδα της ΠΟΣΔΕΠ, ακόμη και με αντικαταστατικές διαδικασίες, σε αντίθεση με πρόσφατη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, την οποία ο ίδιος (!) είχε εισηγηθεί.
 
Παράλληλα, και αφού ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ της Ιατρικής ΔΠΘ αποφάσισε να μη συμμετέχει στην εκδήλωση και ζήτησε την αναβολή της ώστε να οργανωθεί καλύτερα, ο κ. Ευσταθόπουλος, που έως τότε εμφάνιζε την εκδήλωση ως πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου, πρότεινε μια «ανοικτή» οργανωτική επιτροπή!
 
Τελικά, η ημερίδα, στο πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνεται και «Ανοικτή Συζήτηση» με την πρωτοφανή αυτοκρατορική επεξήγηση «μεταξύ μελών ΔΕΠ του ΔΠΘ και του Προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ», εμφανίζεται να τελεί «υπό την αιγίδα της ΠΟΣΔΕΠ», παρόλο που δεν υπάρχει σχετική απόφαση, ενώ τυχόν τέτοια εκ των υστέρων απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής που θα συνεδριάσει στις 22/11, δεν μπορεί να καλύψει την καταχρηστική και παραπλανητική παρουσίαση της ΠΟΣΔΕΠ ως τον θεσμικό οργανωτή της εκδήλωσης που ουσιαστικά διοργανώνει ο κ. Ευσταθόπουλος και τοπικά στελέχη της παράταξής του.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που απροσχημάτιστα ο κ. Ευσταθόπουλος χρησιμοποιεί την ιδιότητα του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ και το όνομα της ΠΟΣΔΕΠ για παραταξιακές επιδιώξεις και συμφέροντα, ενώ ειδικά για το ΔΠΘ έχει αναμιχθεί προσωπικά στα εσωτερικά θέματα, με δηλώσεις για την πειθαρχική δίωξη του σε αναστολή καθηκόντων πρύτανη και με τροπολογίες που προωθεί ατομικά.
 
Η ΚΙΠΑΝ αποδοκιμάζει αυτές τις πρακτικές του κ. Ευσταθόπουλου, της παράταξής του και των ακολούθων του, οι οποίες υποβαθμίζουν το κύρος της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών και υποβιβάζουν τη λειτουργία της σε επίπεδο συνοικιακού σωματείου, και αγωνίζεται σταθερά για την αναβάθμιση τόσο του πανεπιστημιακού συστήματος, όσο και της εκπροσώπησης των πανεπιστημιακών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.