Κτημα Τιμπλαλεξη: Απο τον τοπο των αρχαιων Φθιωτιδων Θηβων στην «Μαρμελαδα»

Βραδιά οινογνωσίας με τρεις ετικέτες της γνωστής οικογένειας

Οι φίλοι του κρασιού γνωρίζουν καλά ότι οι οικολογικές συνθήκες μιας περιοχής αποτελούν ίσως το βασικότερο «συστατικό» για την παραγωγή ενός καλού και ποιοτικού κρασιού. Όταν λοιπόν βρίσκεις έναν τόπο που φέρει τα ιδανικά χαρακτηριστικά για την καλλιέργεια οινοποιήσιμων ποικιλιών και την συνδυάσεις με το μεράκι για το κρασί, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να δικαιώνει τόσο τις προσδοκίες των δημιουργών όσο και τις προσδοκίες του κοινού.
 

Όταν δε δημιουργείς κάτι για το οποίο είσαι περήφανος δεν μπορείς παρά να το μοιραστείς με το ευρύ κοινό. Αυτή είναι και η βάση της φιλοσοφίας της οικογένειες Τιμπλαλέξη που εδώ και πενήντα χρόνια καλλιεργεί την ποικιλία Ροδίτης Σαββατιανό (Π.Ο.Π.) στην ιδανική των Μικροθηβών, εκεί όπου βρίσκονταν οι αρχαίες Φθιώτιδες Θήβες κατά την αρχαιότητα.
 
Προσδοκώντας να ανοίξει το δρόμο σε κάθε οινόφιλο που θέλει να «γευτεί» το γοητευτικό κόσμο του κρασιού αλλά και να μοιραστεί την αγάπη, το μεράκι αλλά και την εμπειρία που διαθέτει και μετουσιώνονται μέσα στο κρασί, την προηγούμενη εβδομάδα, τρείς ετικέτες του Κτήματος Τιμπλαλέξη παρουσιάστηκαν στη Μαρμελάδα Wine Bar. 

Οι «Κομοτηναίοι» λάτρεις του κρασιού είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τρία  συγκεκριμένα κρασιά της οικογένειας Τιμπλαλέξη, στο καταλληλότερο για το κρασί περιβάλλον της πόλης, το «Οίνω Χρω», το ομώνυμο «Κτήμα Τιμπλαλέξη», καθώς και το «Κoκαρέλλα». Το «μαλακό» βιολετί χρώματος και με βαλσαμικά αρώματα  «Οίνω Χρω», το «φινετσάτο» και ισορροπημένο σε γεύση και αρώματα Κοκαρέλλα, που χρωστάει το όνομά του στις αρχαίες Φθιώτιδες Θήβες όπου η κοκαρέλλα (κοχύλι) ήταν ένα από τα κύρια υλικά για την παραγωγή αγγείων και φυσικά το σήμα κατατεθέν της οικογένειας, το ομώνυμο Κτήμα Τιμπλαλέξη της ποικιλίας Ροδίτης –Σαββατιανό.
 
Τρεις επιλογές, για κάθε ουρανίσκο, διαλεγμένες από τον sommelier της «Μαρμελάδας» Wine Bar κ. Γιώργου Αϋφαντή, «επενδυμένες» με όλες τις γνώριμες γευστικές απολαύσεις που συνοδεύουν τις βραδιές μας και το κρασί μας, στην Μαρμελάδα.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.