Οταν η reggae συναντησε το ρεμπετικο, εγενετο Reggetiko Project

Εμφανίστηκαν στη «Μαρμελάδα» Wine Bar στο πλαίσιο του καθιερωμένου Sunday Early Live Sessions

Οι Reggetiko Project ήταν καλεσμένοι της «Μαρμελάδας» Wine Bar την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο των Sunday Early Live Sessions που έχει καθιερώσει για τα βράδια της Κυριακής. Το ιδιαίτερο μουσικό σχήμα από την συμπρωτεύουσα οι Reggetiko project, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα από την έως τώρα δισκογραφία τους, και όχι μόνο, καθότι οι αυτοσχεδιασμοί που αποτελούν και βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής τους ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
 

Διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις, ακούσματα και εμπειρίες, από την τζαζ, την reggae έως και το ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι, συναντήθηκαν ιδανικά το βράδυ της Κυριακής, στην «Μαρμελάδα» δια μέσου των Reggetiko Project, ο πλούτος των οποίων βρίσκεται ακριβώς σε αυτό, στην πολυφωνία και στα ακούσματα των μελών του, που ενώνονται δημιουργικά με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για τη μουσική.
 
Κάθε μέλος του σχήματος δίνει τη «δική του νότα» στο κάθε τραγούδι, δημιουργώντας έναν χώρο πειραματισμού όπως τους αρέσει να χαρακτηρίζουν τα τραγούδια τους, που λειτουργεί ως δίαυλος στην επικοινωνία με το κοινό. Αυτό έπραξαν και το βράδυ της Κυριακής, στην Μαρμελάδα όπου ο Σωκράτης Βότσκος στα πνευστά, ο Θεόδωρος Κουμαρτζής στο μπαγλαμά και τη μελόντικα, ο Λίνος Τζέλος στην κιθάρα και ο Νίκος Βαρελάς στο καχόν χάρισαν στο κοινό νέες μουσικές εμπειρίες. Παντρεύοντας τη reggae μουσική με το ρεμπέτικο τραγούδι, εξ ου και το όνομα Reggetiko, παρουσίασαν μουσικές όψεις εντελώς άγνωστες που ξεπερνούν τα ελληνικά μουσικά δεδομένα.
 

Αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα των διοργανωτών αλλά και το θερμό χειροκρότημα, που τους επιφύλασσαν στο τέλος, το «πείραμα» πέτυχε και αυτή τη φορά, με τα τραγούδια να επιτυγχάνουν στο μέγιστο τον βασικό τους στόχο, την επικοινωνία δηλαδή με το κοινό. 

Λίγα λόγια για τους Reggetiko project 

Το Reggetiko project δημιουργήθηκε περίπου το 2012, ενώ έχει ήδη δύο δισκογραφικές δουλειές. Η πρώτη κυκλοφόρησε πριν από δυόμιση χρόνια με τίτλο “Music Conversations” η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο στο Παλέρμο της Σικελίας ενώ ακολούθησε σειρά εμφανίσεων σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Freiburgh με τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ξαρκής στην Κύπρο τον Ιούλιο 2015 (ανάμεσα σε άλλες εμφανίσεις σε Λευκωσία, Πάφο και Λεμεσό). Ο δεύτερος δίσκος, με τον τίτλο “Knot” κυκλοφόρησε το Μάιο του 2016 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ιστορικό Gitar Cafe της Κωνσταντινούπολης ενώ ακολούθησε σειρά εμφανίσεων σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ρόδο, Δράμα (Tentart Festival) και Symviosis festival (Μυτιλήνη). Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα ξεκίνησε ήδη τις ηχογραφήσεις για τον τρίτο του δίσκο με την συμμετοχή του Grammy awarded πολύπειρου μουσικού Milcho Leviev να ξεχωρίζει ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.