Εντος του 2017 αναμενεται να δοθει στην κυκλοφορια η παλια γεφυρα του Κομψατου

Για να ανακουφίσει την κυκλοφορία που έχει διακοπεί μετά την κατάρρευση της νέας γέφυρας

Εντός του 2017 ελπίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ να παραδώσει στην κυκλοφορία την παλιά γέφυρα του ποταμού Κομψάτου, ώστε να ανακουφιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους γύρω οικισμούς με την κατάρρευση της νέας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
 
Αυτό ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, κατά τη συζήτηση για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Ιάσμου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την εκπόνηση πραγματογνωμοσύνης αναφορικά με τα αίτια κατάρρευσης της γέφυρας Κομψάτου και τις προτάσεις αποκατάστασης αυτής.
 
Η περιφέρεια έχει εξασφαλίσει τις πιστώσεις για την πραγματογνωμοσύνη, για τη νέα μελέτη, και την κατασκευή και βελτίωση για να ανακουφίσει το πρόβλημα, και 1,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή της νέας, όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς μια αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, για αυτό και προχωρούν στην μελέτη αυτή, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη να σημειώνει πως είναι καθήκον της Περιφέρειας να γίνει η αποκατάσταση με επιστημονικά ακέραιο τρόπο, ώστε να λειτουργήσει κανονικά και με ασφάλεια.
 
Πάντως ο Περιφερειάρχης άφησε αιχμές προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη που κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή για το Αναπτυξιακό Συνέδριο προ μερικών εβδομάδων έκανε τις «ατυχείς», κατά τον Περιφερειάρχη, δηλώσεις περί απόδοσης ευθυνών, αλλά και χρηματοδότησης, μιας και η περιφέρεια εξασφάλισε ήδη τα χρήματα για την ανακατασκευή της γέφυρας, και όπως δήλωσε «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ταχύτερη αποκατάσταση της».
 
Όσο για την παλιά γέφυρα, σημείωσε πως τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν γίνει δοκιμαστικές φορτίσεις σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό, και είναι πεποίθησή τους πως θα μπορέσουν να την δώσουν εντός του έτους στην κυκλοφορία, ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί σε ένα βαθμό η κίνηση στον Δήμο Ιάσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.