«Ενημερωση-Προφυλαξη-Εξεταση» απο το Europe Direct Κομοτηνης

1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Σήμερα στην Κεντρική Πλατεία

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμιας  Ημέρας  κατά του AIDS, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του θα πραγματοποιήσουν  για δέκατη συνεχόμενη χρονιά δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
 
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης  θα γίνει ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού για το AIDS και προφυλακτικών (από το ΚΕΕΛΠΝΟ), διανομή ενημερωτικού υλικού για το σύλλογο οροθετικών Ελλάδας  «Θετική Φωνή», δρώμενο «Δωρεάν Αγκαλιές», προσφορά της συμβολικής κορδέλα κατά του AIDS και έκθεση φωτογραφίας από τους εθελοντές της εθελοντικής ομάδας «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωμάτων του Παιδιού» του Europe Direct Κομοτηνής.
 
Σκοπός της δράσης είναι μέσα από την ενημέρωση να ευαισθητοποιηθούν κυρίως οι νέοι, ώστε  να υιοθετήσουν το μότο ζωής «Ενημέρωση-Προφύλαξη-Εξέταση» και να γίνει κατανοητό, ότι τα οροθετικά άτομα δεν τα απομονώνουμε και δεν τα περιθωριοποιούμε, αλλά τα υποστηρίζουμε.
 
Τριάντα έξι χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που το AIDS αναγνωρίστηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (1981).
 
Φόβος, δαιμονοποίηση, στιγματισμός, είναι μόνο μερικές από τις δραματικές συνέπειες που έφερε το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας, που έχει στερήσει τη ζωή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε 39 εκατομμύρια ανθρώπους.
 
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως κατά μέσα όρο 900 νέες διαγνώσεις HIV/AIDS. Σημαντικό ποσοστό των νέων διαγνώσεων γίνονται καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία των ατόμων και να αυξάνεται η πιθανότητα πολλαπλασιασμού. Για το λόγο αυτό, μία από τις πιο σημαντικές ασπίδες για τον περιορισμό της μετάδοσής του και για την καταπολέμηση του στίγματος, είναι η γνώση και η πρόληψη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.