Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Thank you for your service» και «Πάντινγκτον 2» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis. Πρόκειται για τη δραματική «Thank you for your service» σε σκηνοθεσία Τζέισον Χολ και την ταινία animation «Πάντινγκτον 2».
 
Παράλληλα συνεχίζουν την πορεία τους στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής η κινηματογραφική βιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Σμαραγδή, η ταινία τόμου «Το μυστικό των Μαρομπόουν με τους Τζορτζ ΜακΚέι, Άνια Τέιλορ- Τζόι, Τσάρλι Χίτον, Μία Γκοθ, Κάιλ Σολέρ, Τομ Φίσερ, Νίκολα Χάρισον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους,  η ταινία μυστηρίου «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα και ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών και η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Justice League» που είναι βασισμένη στη γνωστή σειρά κόμικ της DC.
 
Επίσης, το Σαββατοκύριακο θα προβάλλεται η ταινία animation «Νάνος στο σπίτι» για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις του είδους. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Thank you for your service

Τρεις στρατιώτες που υπηρέτησαν στον πόλεμο του Ιράκ επιστρέφουν στην πατρίδα και τη ζωή ενός πολίτη. Αλλά δεν είναι πλέον οι ίδιοι, μια και ο πόλεμος απειλεί να καταστρέψει τις ζωές του ακόμα και καιρό μετά την επαφή τους με το πεδίο της μάχης. 

Πάντινγκτον 2

Ο αρκούδος Πάντινγκτον έχει πλέον εγκατασταθεί με την οικογένεια Μπράουν, όπου έχει γίνει δημοφιλές μέλος της κοινότητας του Γουίντσορ Γκάρντενς, απλώνοντας παντού χαρά και… μαρμελάδα. Καθώς αποζητά το τέλειο δώρο για τα 100 χρόνια της αγαπημένης του θείας Λούσι, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο με εικόνες στην αντικερί του κύριου Γκρούμπερ, ξεκινώντας μια σειρά από περίεργες δουλειές για να καταφέρει να το αγοράσει. Αλλά κάποιος κλέβει το βιβλίο και μόνο ο Παντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ξεσκεπάσουν τον κλέφτη. 

Καζαντζάκης

Ο μεγάλος έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, ο οποίος γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πέθανε το 1957, έλεγε πως δύο πράγματα καθόρισαν την ζωή του: τα όνειρα και τα ταξίδια. Η ταινία ξεκινάει με ένα όνειρο λίγο πριν το θάνατό του, έναν εφιάλτη που καταλήγει στο πρόσωπο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και η ταινία τελειώνει με ένα λυτρωτικό όνειρο μέσα στο Φως. Ο Καζαντζάκης, ακολουθώντας τα όνειρά του οδηγείται στην συγγραφή του αυτοβιογραφικού έργου του, «Αναφορά στον Γκρέκο», σε κεφάλαια με συμπαραστάτη τη διαισθητική συντρόφισσά του, Ελένη. Τα κεφάλαια αυτά σε flashback θα ζωντανεύουν ως ένα συνεχές ταξίδι στους τόπους που επισκέφθηκε. το Άγιον Όρος, το Όρος Σινά, το Παρίσι, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Μόσχα και το Πεκίνο. Συγχρόνως, τα ταξίδια αυτά είναι ένα συνεχές εσωτερικό ταξίδι του συγγραφέα, ο οποίος αναζητά και διεκδικεί να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Νίτσε, τον Λένιν, για να καταλήξει στον πρόγονό του τον Οδυσσέα, και στη μεγάλη μήτρα, το Αιγαίον Πέλαγος και το Ελληνικό Φως. 

Το μυστικό των Μαρομπόουν

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά, όμως, πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν. 
 
Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές

Ο διάσημος Βέλγος ντέντεκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με το Οριάντ Εξπρές, αλλά εξαιτίας μιας τρομερής χιονοθύελλας, το τρένο σταματά στα μισά της διαδρομής Κωνσταντινούπολης-Παρισιού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Ράτσετ, ένας από τους επιβάτες του τρένου και ήδη ύποπτος για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού, βρίσκεται δολοφονημένος. Εγκλωβισμένοι στα χιόνια και μακριά από την αστυνομία, ο Πουαρό αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση. Όλοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι αλλά όλοι έχουν ένα καλό άλλοθι. Τελικά θα βρεθεί η λύση του μυστηρίου; 

Justice League

Οπλισμένος από την επανάκτηση της πίστης του για την ανθρωπότητα και εμπνευσμένος από την πράξη ανιδιοτέλειας του Σούπερμαν, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια νέα σύμμαχο, την Νταϊάν Πρινς, για να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο των εχθρών. Μαζί, πλέον, ο Μπάτμαν, ο Σούπερ και η Wonder Woman κινούνται γρήγορα και βρίσκουν σύμμαχους άλλους υπεράνθρωπους για να αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή. Αλλά παρά την ιστορική, όσο κι απρόσμενη δημιουργία της λίγκας των υπερηρώων, μπορεί να είναι ήδη αργά για να σώσουν τον πλανήτη από μια καταστροφή κοσμογονικών διαστάσεων. 

Μόνο σήμερα και αύριο

Nάνος στο σπίτι

Ένας πόλεμος που κρατάει επί αιώνες μαίνεται ανάμεσα στα νανάκια του κήπου που προστατεύουν τη Γη και τα πεινασμένα τρογκ που είναι αποφασισμένα να καταναλώσουν οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά τους. Όταν η Κλόι ανακαλύπτει ότι τα νανάκια στον κήπο του νέου της σπιτιού δεν είναι αυτό που δείχνουν, πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στο να κυνηγήσει τη σχολική ζωή που επιθυμεί ή να λάβει κι αυτή μέρος στην τελική μεγάλη μάχη επί τον τρογκ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.