«Περιβαλλοντικό ζήτημα και Κοινωνία: Δεδομένα και Προοπτικές μιας Δύσκολης Σχέσης»

05.12.2017 22:58

Ενημερωτική εκδήλωση για το Περιβάλλον σήμερα στις εγκαταστάσεις του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (JEF)  Κομοτηνής και η ELSA Κομοτηνής, με την συμμετοχή της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης, την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Κομοτηνής, πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο:  «Περιβαλλοντικό ζήτημα και Κοινωνία: Δεδομένα και Προοπτικές μιας Δύσκολης Σχέσης», σήμερα και ώρα 17:00 στην αίθουσα Β’ ΠΡΟΚΑΤ του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ.
 
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αξιόλογοι  επιστήμονες και συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Ιμπραήμ (υπεύθυνος εκστρατειών της Greenpeace στην Ελλάδα), η κ. Θεοδοσία Δραγουμάνη (Περιβαλλοντολόγος και Μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης) και ο κ. Ευριπίδης Παπαδημητρίου (Επίκουρος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης).
 
Οι Θεματικές οι οποίες θα συζητηθούν είναι η «Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία» (Δημήτρης Ιμπραήμ),  «Ανακύκλωση και η Κομποστοποίηση» (Θεοδοσία Δραγουμάνη), «Το μετέωρο βήμα της βιώσιμης κοινωνίας» (Ευριπίδης Παπαδημητρίου.
 
Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής έχει επιφέρει αύξηση της θερμοκρασίας, λιώνει τους πάγους και το χιόνι σε ευρεία κλίμακα και αυξάνει την στάθμη της θάλασσας. Οι προβλέψεις για τις μελλοντικές αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχουν οδηγήσει στην προσπάθεια υιοθέτησης μιας κοινής πολιτικής όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα με σκοπό να περιοριστούν τα αιτία του φαινομένου. Ποια όμως είναι τα αίτια της Κλιματικής Αλλαγής και πως αυτή έχει επηρεάσει την ανθρώπινη φύση; Ποια είναι η πολιτική που προτείνει η στρατηγική ΕΥΡΩΠΗ 2020;
 
Αναλογιζόμενοι τα φυσικά αίτια που έπληξαν την Δυτική Αττική αλλά και την καθημερινή ανησυχία όλων μας για τις επιπτώσεις του φαινομένου στις ζωές μας, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να εξετάσουν το ζήτημα και  να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Επιπλέον, θα συνδέσουν το ζήτημα και με την Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση, διαδικασίες που συμβάλουν σημαντικά και σε μεγάλο βαθμό στην Προστασία του Περιβάλλοντος.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine