Χριστουγεννιατικες γαστρονομικες δρασεις στο Μουσειο Μεταξης Σουφλιου

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οργανώνει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Φαγητό απ’ τον τόπο σου κι ας είν’ και πειραγμένο», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
 
Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00), οι δημοσιογράφοι Ελένη Καλογεροπούλου και Έλλη Τριανταφύλλου θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές του Έβρου προσαρμοσμένες στις σύγχρονες αντιλήψεις περί γαστρονομίας, τις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ομιλίες για τη διατροφολογία, ενώ ο εκπαιδευτικός και γευσιγνώστης Γιώργος Μαυροειδής θα αναπτύξει το θέμα «Διατροφικές συνήθειες Ελλάδας και Θράκης. Οι επιρροές της κουζίνας της Θράκης».
 
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00), η Ελένη Καλογεροπούλου και η Έλλη Τριανταφύλλου σε ένα εργαστήρι για τους μικρούς φίλους του Μουσείου ετοιμάζουν, με απλά υλικά και χαρούμενη διάθεση, χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες λιχουδιές. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι, τα οποία θα πάρουν μαζί τους για να διακοσμήσουν το σπίτι.

Info

Η συμμετοχή στις δράσεις, όπως και τα υλικά, είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.
 
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.