Υποσχεθηκε να επιστρεψει στην Κομοτηνη ο Γαλλος προξενος στη Θεσσαλονικη

Philippe Ray: «Η Γαλλοφωνία εμπεριέχει τις αρχές με τις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Philippe Ray, ο οποίος με αφορμή την ανακήρυξη της κ. Μαρί Πολ Μασόν σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είχε και επαφές με την ομάδα γαλλοφωνίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας υπό τον κ. Στέφανο Γραβάνη.
 
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Ray, ο οποίος είναι και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη, έχοντας θητεία στο προξενείο για περίπου ένα χρόνο, επισκέφτηκε την Κομοτηνή, με αφορμή την ανακήρυξη της κ. Μασόν, την οποία χαρακτήρισε μια νεοελληνίστρια με μεγάλη ακαδημαϊκή καριέρα.
 
Όμως προσκλήθηκε και από τον κ. Γραβάνη στη Νομική Κομοτηνής για να συναντήσει τους μαθητές του μαθήματος των γαλλικών, και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και την Κομοτηνή, που έχει σημαντική πανεπιστημιακή παρουσία.
 
Ο ίδιος έχει επισκεφτεί ήδη την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη και υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει στην Κομοτηνή για να συναντήσει τις πολιτικές αρχές, εκπροσώπους των επαγγελματιών της περιοχής αλλά και τις ομάδες γαλλοφωνίας.
 
Τόνισε δε την σημασία της προώθησης της γαλλοφωνίας, μιας και θεωρεί πως εμπεριέχει τις αρχές με τις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Βέβαια υπάρχει ανταγωνισμός από άλλες γλώσσες όπως τα αγγλικά και τα γερμανικά, όμως θέλει να προωθηθεί η γαλλοφωνία και η γαλλική κουλτούρα, θεωρώντας πως προωθεί αρχές και αξίες που έχουν βοηθήσει την Ευρώπη και την ολοκλήρωσή της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.