Στην Κεντρικη Πλατεια Κομοτηνης τη Δευτερα το ΕΚΑΒ Αλεξανδρουπολης

Στο πλαίσιο της «5ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης»

 Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) διοργανώνει από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2017, την «5η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
 
Η θεσμοθέτηση της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αναφορικά με την παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών και  την ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β.
 
Κατά τη διάρκεια της «5ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα όλης της χώρας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν διανομή εκπαιδευτικού υλικού, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).
 
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις τρεις πρωτεύουσες των νομών της  Θράκης από το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης. Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 15.00 το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης θα βρίσκεται στον Αύλειο χώρο του δημαρχείου Αλεξανδρούπολης, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 15.00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου από 10.00 έως 15.00 στην Πλατεία Δημοκρατίας Ξάνθης.
 
To EKAB το οποίο δεν περιορίζεται στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία, ευχαριστεί όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και τους Δήμους που έθεσαν τις αντίστοιχες τοπικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα τους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.