Χωρις Αγγλικα το ΤΙΕ λογω ολιγωριας του Υπουργειου Παιδειας

Εμμανουήλ Βαρβούνης: «Το τμήμα πήρε αποφάσεις μαζί με τον φοιτητικό σύλλογο ώστε να μην παρακωλυθούν οι σπουδές των φοιτητών»

Η ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει απόσπαση καθηγητή Αγγλικών στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης φαίνεται πως παρακώλυσε τη διδασκαλία του μαθήματος των αγγλικών. Φέτος για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας, εξήγησε εμβαθύνοντας στις αιτίες του προβλήματος ο κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, πρόεδρος του Τμήματος, δεν απέστειλε αρμόδιο καθηγητή για τη διδασκαλία των αγγλικών. Κάθε Απρίλιο οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές από την μέση εκπαίδευση, είπε εξηγώντας την καθιερωμένη διαδικασία, υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν. Φέτος το Τμήμα, συνέχισε ο κ. Βαρβούνης, πέρασε από έγκριση τις αιτήσεις τριών καθηγητών, το Υπουργείο Παιδείας, όμως, όχι μόνο δεν τις ενέκρινε, αλλά δεν είχε καμία επικοινωνία με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας πάνω στο ζήτημα.
 
Καθώς πλησιάζει η χειμερινή εξεταστική, συνέχισε,  το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος αντιλήφθηκε ότι είναι αδύνατη τόσο η διδασκαλία, όσο και η εξέταση του μαθήματος. Οι φοιτητές, εξήγησε,  πρέπει να περάσουν οκτώ μαθήματα ξένης γλώσσας προκειμένου συμπληρώσουν τον αριθμό που απαιτείται γα τη συμπλήρωση του πτυχίου τους.

Ενέργειες από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας για την ομαλή ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών

«Προκειμένου να μην παρακωλυθούν οι σπουδές των φοιτητών», υπογράμμισε ο κ. Βαρβούνης, «το Τμήμα προέβη σε αποφάσεις από κοινού με το εκτελεστικό όργανο των φοιτητών, τον φοιτητικό σύλλογο». Έτσι οι φοιτητές του πρώτου, τρίτου και πέμπτου εξαμήνου θα παρακολουθήσουν, όπως αποφασίστηκε, από την αρχή μαθήματα ιταλικών σε τμήμα αρχαρίων, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα να διδαχθεί άλλη ξένη γλώσσα. Για το έβδομο εξάμηνο οι φοιτητές που βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του πτυχίου τους και κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμο χρόνο, τόνισε,  έχει προβλεφθεί μία απαλλακτική εξέταση εντός της εξεταστικής, ενώ όσοι διαθέτουν πτυχίο Proficiency θα απαλλαγούν από την εξέταση του μαθήματος καταθέτοντάς το. Την απαλλακτική εξέταση θα αναλάβει ο κ. Andrew Farrington, επίκουρος καθηγητής αρχαίας ελληνικής ιστορίας, ο οποίος κατάγεται από την Μεγάλη Βρετανία, όπου ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του, ενώ έχει σπουδάσει στο New College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
 
«Βοηθάμε τα παιδιά να μην καθυστερήσουν τις σπουδές τους εξαιτίας της αλλαγής της γλώσσας του πτυχίου τους», κατέληξε, «ενώ δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.