Με τον αναμενομενο κοσμο η υποδοχη Ερντογαν (+Video)

Στο Κιρ Μαχαλέ Τζαμί και στο Τζελάλ Μπαγιάρ

Ήταν λίγο μετά τις 12.00 το πρωί όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη σύζυγο του Εμινέ στην Αλεξανδρούπολη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος». Εκεί τον υποδέχθηκαν ο αν. υπουργός εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης. Παρόντες επίσης και οι τρεις βουλευτές του νομού μας, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, με τους οποίους ο Τούρκος Πρόεδρος αντήλλαξε χειραψία και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία. Ακολούθως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά της συζύγου του, οδηγήθηκε στο αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στην Κομοτηνή.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι  η αυτοκινητοπομπή έφτασε έξω από το Κιρ Μαχαλέ Τζαμί, όπου είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για να υποδεχθεί τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο Ερντογάν οδηγήθηκε κατευθείαν στο Τζαμί για την προσευχή της Παρασκευής και στη συνέχεια μετέβη το Μειονοτικό Γυμνάσιο –Λύκειο Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου έγινε δεκτός από το διδακτικό προσωπικό και μαθητές του σχολείου.

Τον Ταγίπ Ερντογάν περίμεναν επίσης στον χώρο του σχολείου οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Aυτή την ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται στο ξενοδοχείο Chris and Eve, όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα.

Η άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στο Κιρμαχαλέ Τζαμί

Πεζός προς το Τζελάλ Μπαγιάρ

Άφιξη Ερντογάν στο Τζελάλ Μπαγιάρ

Υποδοχή στο Τζελάλ Μπαγιάρ

Χαιρετισμός Ερντογάν στο Τζελάλ Μπαγιάρ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.