Προσευχη στο Κιρ Μαχαλε Τζαμι για μισο υπουργικο συμβουλιο

Με επικεφαλής τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν

Η πρώτη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν,  ως Τούρκου Προέδρου,  στην Κομοτηνή ξεκίνησε  με την επίκληση της «βοήθειας του Θεού», ήτοι με προσευχή για τον ίδιο τον πρόεδρο, τους εννέα υπουργούς  που τον συνόδευαν, τους «αιρετούς» μουφτήδες της Θράκης , μικρό αριθμό πιστών και πολυπληθέστερο αριθμό δημοσιογράφων από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, της Τουρκίας, αλλά και διεθνή  πρακτορεία. Το ίδιο πολυπληθής –μπορεί και μεγαλύτερη– ήταν  και η  φρουρά του Τούρκου προέδρου.

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκαν  «αιρετοί» μουφτήδες, ιερωμένοι από την Τουρκία, ντόπιοι πιστοί, ενώ δύο μικρές χαριτωμένες μουσουλμάνες του προσέφεραν άνθη. Ακολούθως, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπουργοί εισήλθαν στο τζαμί, όπου επιτέλεσαν το ιερό καθήκον της προσευχής.

Σημειώνεται ότι ο ιμάμης που τέλεσε τη λειτουργία στο μήνυμά του αναφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ και στην ανάγκη για ειρήνη στην πόλη των τριών θρησκειών, μήνυμα που μετέφεραν κατά την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν  στην Αθήνα και ο ίδιος ο πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ των υπουργών που συνόδευαν τον Τούρκο πρόεδρο και ο γνωστός και συχνός επισκέπτης της Θράκης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, νυν υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.