Για 4η συνεχη χρονια ο Αγιος Βασιλης εφτασε νωριτερα στις Σαπες

Μοιράζοντας δώρα και χαμόγελα

Η πιο πετυχημένη εορταστική ως προς τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων δημοτών του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, αποτέλεσε η γιορτή της Πέμπτης στις Σάπες όπου το Πάρκο του Αη Βασίλη άνοιξε τις πύλες του. Η εκδήλωση ήταν μία συνδιοργάνωση του Δήμου, της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας των επαγγελματιών και των Συλλόγων του Δήμου. Ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης άναψε το δέντρο του Δήμου και ευχήθηκε στους παραβρισκόμενους.

Ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του υποδέχτηκαν τα παιδιά, μοίρασαν σε όλα δώρα, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και τους ζωγράφισαν τα πρόσωπα με εικόνες χριστουγεννιάτικες. Η Φιλαρμονική του Δήμου παρουσίασε με τρόπο άψογο τις μελωδίες των εορτών ενώ θρακιώτικα και ποντιακά κάλαντα έψαλλαν διαδοχικά ο Σύλλογος του Αρσακείου, ο Σύλλογος Ποντίων τα Κασσιτερά και ο Σύλλογος Γυναικών Σαπών.

Από νωρίς μέλη της Ένωσης επαγγελματιών και Συλλόγων πρόσφεραν παραδοσιακές γεύσεις που ετοίμασαν καθώς και ζεστό κόκκινο κρασί. Τα παιδιά της 6ης Δημοτικού του Διαπολιτισμικού Σχολείου των Σαπών έκαναν το δικό τους μπαζάρ με μοναδικές χειροποίητες κατασκευές και εδέσματα .Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παιχνίδι από τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους που ήταν απολαυστικοί.

Στον χώρο βρέθηκαν εκτός του Δημάρχου ,οι Αντιδήμαρχοι Χ.Τσατσας και Κ.Πατσάρα, η Πρόεδρος του ΔΣ Φωτεινή Τσακιράκη, οι τέως Αντιδήμαρχοι Γ.Αντωνιάδης και Αλή Μεχμέτ,ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Ηλ.Σταυρίδης , ο τ. Πρόεδρος του ΔΣ Μ.Μπαξεβάνης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Σαπών Ν.Κοκκίνης κ.α.

Στον χώρο συμμετείχαν και μέλη του Παραρτήματος των Παιδικών χωριών ΣΟΣ που πρόσφατα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις Σάπες ενώ αξιοπρόσεκτη η παρουσία των μικρών μαθητών των 2 νηπιαγωγείων της πόλης με τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους καθώς και του Συλλόγου καράτε.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη γιορτή συμμετείχαν ενεργά μέλη των συλλόγων: Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΔΡΩ, Ποντίων Σαπών  “Τα Κασσιτερά”, Αρσακείου “Το Ευθύμιο”, του Συλλόγου Γυναικών Σαπών ,του Συλλόγου Γυναικών του Οικισμού Ποντίων και η Ένωση Επαγγελματιών Σαπών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.