Ενος προεδρου, πολυ μεγαλες ουρες αυτοκινητων επονται…

Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη μπορεί να πέρασε ως αδιάφορη για την ευρεία πλειοψηφία των πολιτών της Ροδόπης, τις προηγούμενες ημέρες, όχι όμως και κατά τη χθεσινή ημέρα άφιξής του.
Η αλλαγή αυτή δεν οφείλεται σε ξαφνικό ενδιαφέρον των πολιτών για τα λεγόμενα και τη γενικότερη «ατζέντα» του Τούρκου Προέδρου, αλλά στο γεγονός ότι η άφιξή του στην πόλη μας προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, σε πολλούς δρόμους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 

Ι. Στον Ροδίτη

 
Η ανατολική έξοδος της Κομοτηνής, στο ρεύμα μεταξύ Κομοτηνής και Ροδίτη, ήταν μία από τις «προβληματικές» περιπτώσεις της ημέρας ως προς το κυκλοφοριακό, καθώς παρέμεινε κλειστό για περίπου δύο ώρες μέχρι και την άφιξη του κ. Ερντογάν στο ξενοδοχείο, ενώ ακολούθως η αστυνομία απέκλεισε τον κόμβο της Εγνατίας Οδού πριν τον Ροδίτη, προκειμένου να αποχωρήσει από εκεί ο Τούρκος Πρόεδρος και η συνοδεία του.
 
Αποτέλεσμα αυτού; Η δημιουργία τεράστιων ουρών που δοκίμασαν τις αντοχές των οδηγών, ενώ χαρακτηριστικό της ταλαιπωρίας είναι το γεγονός ότι λόγω του μποτιλιαρίσματος αρκετοί δημοσιογράφοι, ανταποκριτές αθηναϊκών  αλλά και  τοπικών μέσων δεν μπόρεσαν να φτάσουν εγκαίρως στο ξενοδοχείο, όπως αντίστοιχα και αρκετοί πολίτες.
 

ΙΙ. Στην Εγνατία όχι,  στην Εθνική όμως οδό… νταλίκες

 
Η άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αλεξανδρούπολη και η μεταφορά του στην Κομοτηνή έγινε δια μέσου της Εγνατία Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, όπως και στην επιστροφή αντίστοιχα, με αποτέλεσμα όλα τα ΙΧ και βαρέα οχήματα να κινούνται από την παλιά εθνική οδό Έβρου-Ροδόπης και κατ’ επέκταση δια μέσου του κέντρου της πόλης, που γέμισε στην κυριολεξία νταλίκες.
 
Οι πιο χιουμορίστες εκ των «εγκλωβισμένων» πάντως συμπολιτών, απουσία άλλης επιλογής, αποφάσισαν να απευθύνουν δια των social media αίτημα προς τον κ.Ερντογάν να αποχωρήσει για να «επιστρέψουν» στα σπίτια τους.
 
Αν και δεν σκέφτηκαν την «κακή», μην πούμε «κάκιστη», σχέση του Τούρκου Προέδρου με τα social media, να πούμε απλά ότι Ερντογάν ήταν και πέρασε. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.