Αποτιμηση της επισκεψης Ερντογαν απο τον Ιλχαν Αχμετ

Θετική βρίσκει την επίσκεψη στη Θράκη κάθε αρχηγού ξένου κράτους ο βουλευτής Ροδόπης - «Στη Θράκη επιδιώκουμε την ειρηνική συνύπαρξη και την ανάπτυξη που θα αγγίζει όλο τον πληθυσμό, χωρίς διαχωρισμούς»

«Στη Θράκη, όπου επιδιώκεται η ειρηνική συνύπαρξη και η ανάπτυξη που θα αγγίζει όλο τον πληθυσμό, χωρίς διαχωρισμούς είναι θετική κάθε επίσκεψη αρχηγού ξένου κράτους», σημείωσε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Όπως ανέφερε, η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Προέδρου κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της κυβέρνησης και το πώς ετοιμάστηκε και το πλαίσιό της ήταν στην αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης για να διευκρινίσει πως «σαφώς,η επίσκεψη μπορούσε να έχει άλλο πλαίσιο ή διαπραγματεύσεις, οι οποίες όμως ξεφεύγουν της δικής μου γνώσης και αρμοδιότητας ως προς το τι συζητήθηκε και πώς».
 
Όσο αφορά την Κομοτηνή, ο βουλευτής Ροδόπης θεωρεί πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν άψογα από όλα τα σώματα ασφαλείας που με υποδειγματικό τρόπο, επαγγελματικότητα και σεβασμό συνεργάστηκαν για το όλο εγχείρημα.
 
Η επίσκεψη στο Τζελάλ Μπαγιάρ, μάλιστα, είχε και αυτή το συμβολικό της χαρακτήρα, όπως τόνισε, μιας και το σχολείο είχε εγκαινιαστεί από τον τελευταίο πρόεδρο της Τουρκίας που είχε επισκεφτεί τη χώρα μας μαζί με τον Βασιλιά Παύλο, ενώ στην παρέμβασή του στο ξενοδοχείο αναφέρθηκε στα προβλήματα της μειονότητας όπως είχε κάνει και μπροστά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και των Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 
«Νομίζω ότι η επίσκεψη κάθε αρχηγού ξένου κράτους είναι καλοδεχούμενη στη Θράκη, όπου επιδιώκουμε την ειρηνική συνύπαρξη και βεβαίως την ανάπτυξη που θα αγγίζει όλο τον πληθυσμό, που δεν θα έχει διαχωρισμούς και όπου θέλουμε να αναπτυχθούμε οικονομικά και να ευημερήσουμε» σημείωσε.
 
Όσο για τις «παραινέσεις» του Τούρκου Προέδρου για να ασχοληθούν οι βουλευτές που προέρχονται από αυτή περισσότερο με τα θέματα της μειονότητας, σημείωσε πως από την εκλογή του το 2015 έχει καταθέσει μέχρι σήμερα πάνω από 90 έγγραφες ερωτήσεις στη Βουλή, αγγίζοντας όλα τα προβλήματα της Θράκης και μη διαχωρίζοντας τους κατοίκους ανά θρησκεία, και παλεύοντας για τα δίκαια αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των φορέων, με συσκέψεις και παρεμβάσεις στη βουλή και παραστάσεις στα υπουργεία.
 
«Εργαζόμαστε για την Θράκη στα πλαίσια που θέλει ο κόσμος και τις ανάγκες του, και ιεραρχώντας ανάλογα με αυτές. Μακάρι να είχαμε καλύτερη ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα προβλήματα που θέτουμε» ανέφερε, σημειώνοντας πως πολλές φορές γίνονται ενοχλητικοί στις διεκδικήσεις τους.
 
Ο αγώνας του σε όλη την ιστορική του πορεία, συνέχισε, είναι για την περιοχή μας χωρίς διακρίσεις, για την καθημερινότητα των ανθρώπων και αγωνίζεται καθημερινά προσκειμένου να διεκδικήσει όσο μπορεί περισσότερα για τη Θράκη και την περιοχή. 

Δέκα χρόνια στασιμότητας 

Συγκρίνοντας τις περιστάσεις στην προηγούμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή με αυτή, ο κ. Αχμέτ σημείωσε πως ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών έχει μειωθεί στο μισό, ενώ τα μεγάλα πλάνα που είχαν αποφασιστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, όπως η δεύτερη γέφυρα των Κήπων, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης και η σιδηροδρομική σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και τέθηκαν ξανά στην ατζέντα σε αυτή την επίσκεψη.
 
«Εύχομαι πλέον να υλοποιηθούν, αλλά το τι μεσολάβησε σε αυτή τη δεκαετία και τι μεσολάβησε για να μην γίνουν πραγματικά αδυνατώ να σας πω» ανέφερε, σημειώνοντας πως η υλοποίησή τους, διευκολύνοντας την κίνηση εμπορευμάτων και τουριστών, θα είναι μια ευτυχής κατάληξη.
 
Θύμισε δε πως τότε ο κ. Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός και τώρα είναι Πρόεδρος για να διευκρινίσει πως οι προτεραιότητες κάθε χώρας αλλάζουν ανάλογα και με την εσωτερική πολιτική κατάσταση κάθε χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.