330 υπαγωγες ρυθμισης οφειλων στο Δημο Κομοτηνης

Οφειλές 1,5 εκ. ευρώ ρύθμισαν συμπολίτες μας - Σημαντικά αυξημένος ο αριθμός σε σχέση με τις προηγούμενες ρυθμίσεις

Υπερτριπλασιάστηκαν οι αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Κομοτηνής που προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν. 

Η προθεσμία έληξε στις 30 Νοεμβρίου, με συνολικά 330 άτομα να προσέρχονται στο ταμείο του Δήμου για να ρυθμίσουν οφειλές 1,5 εκ. ευρώ, μια εξέλιξη που ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τα οικονομικά του Δήμου όσο και για τους Δημότες, που δεν θα έχουν την απειλή της κατάσχεσης ή της δέσμευσης λογαριασμών ακόμα και για μικρά ποσά.
 
Πρόκειται μάλιστα για αριθμό ρεκόρ υπαχθέντων, μιας και στις δύο προηγούμενες ρυθμίσεις που είχαν γίνει ο αριθμός των υπαχθέντων ήταν γύρω στους εκατό, κάτι που σημαίνει πως υπερτριπλασιάστηκαν.
 
Αυτή η αύξηση, σημείωσε, ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων. Ο Δήμος Κομοτηνής από την πλευρά του, έκανε σημαντική προσπάθεια, με την οικονομική υπηρεσία να ενημερώνει άμεσα όλους τους οφειλέτες, ενώ έγινε και εκτεταμένη ενημέρωση μέσω των ΜΜΕ.
 
Παράλληλα βοήθησε και το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές και έτσι αυτή η προσπάθεια είχε σημαντικό αποτέλεσμα, δίνοντάς τους ακόμα ένα μέσο για την είσπραξη οφειλών που πιθανότατα χωρίς τη ρύθμιση δεν θα είχαν τη δυνατότητα να εισπράξουν.
 
Κατά μέσο όρο οι οφειλές ανέρχονται στις 4.500 ευρώ, οπότε κάποιος που έχει κάνει τις 100 δόσεις θα πληρώνει περίπου 45 ευρώ το μήνα, και τώρα λίγα λίγα θα εισπράξουμε αυτά τα χρήματα» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως παρά το γεγονός ότι δεν τήρησαν όλοι οι υπαχθέντες τις προηγούμενες ρυθμίσεις, το γεγονός ότι ο νόμος είναι πιο ευνοϊκός θα βοηθήσει και στην τελική εισπραξιμότητα. 

Δραματική μείωση στις κατασχέσεις στο Δήμο Κομοτηνής 

Την ίδια ώρα ο Δήμος Κομοτηνής έχει δει τις κατασχέσεις που πραγματοποιεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές να μειώνονται σημαντικά από τις 4.500 που έγιναν το 2014, στις 2.800.
 
Βέβαια οι περισσότερες κατασχέσεις αφορούν μικρά ποσά, όμως γενικότερα η πολιτική ωφελεί το Δήμο, γιατί εισπράττονται αυτά τα ποσά, αλλά και οι δημότες απαλλάσσονται από την οφειλή.
 
Από την άλλη μεριά, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις, βοηθά να «συμμαζευτούν» οι οφειλές προς το Δήμο Κομοτηνής, δίνοντας και εισροή πόρων και απαλλάσσοντας όσους εμπλέκονται από περεταίρω ταλαιπωρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.