Στο εδωλιο του κατηγορουμενου ο Δημος για το ζητημα των αδεσποτων

Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι Ισμαήλ Λεβέντ και Νίκος Στεργιάδης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το ζήτημα των αδέσποτων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα κατόπιν σχετικής μήνυσης που υπέβαλλε συμπολίτης μας, ο οποίος τον Μάιο του περασμένου έτους δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο, ο τότε αντιδήμαρχος κ. Ισμαήλ Λεβέντ και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου κ. Νίκος Στεργιάδης  βρέθηκαν κατηγορούμενοι, καθώς, όπως υποστήριξε δια της συνηγόρου του κ. Κατερίνα Βιτσίνη ο καταγγέλλοντας πολίτης, ο Δήμος, ενώ κατετέθη σχετική καταγγελία, δεν έπραξε τα δέοντα.
 
Όπως εξήγησε η ίδια μιλώντας στον «ΠτΘ» «ο πολίτης αυτός βρήκε ανταπόκριση σε μία ομάδα πολιτών που δημιουργήθηκε εντελώς αυτοφυώς, οι οποίοι ενστερνίζονται όλα τα προβλήματα που αφορούν στα αδέσποτα της πόλης και οι οποίοι συμφωνούμε ότι το πρόβλημα στην πόλη της Κομοτηνής είναι πλέον τέτοιου μεγέθους που πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γίνει».
 
Κατά τη διαδικασία, όπως εξήγησε η ίδια, εμφανίστηκαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι έχουν επίσης διατελέσει μάρτυρες αντίστοιχων περιστατικών, με τον Δήμο Κομοτηνής, δια του συνηγόρου του κ. Νότη Χαραλαμπίδη, να υπογραμμίζει πως ο Δήμος Κομοτηνής έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, τον οποίο ωστόσο για ακόμα μία φορά χαρακτήρισε ως ατελή, και επομένως ως πηγή πολλών προβλημάτων σε ό,τι αφορά την διαχείριση των αδεσπότων.
 
Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κ. Στεργιάδη, και την ενοχή του κ. Λεβέντ μόνο σε  ό,τι αφορά την κατηγορία που αφορούσε στην σωματική βλάβη ως υπεύθυνο δια του νόμου, με την τελική ετυμηγορία να αθωώνει τους δύο κατηγορούμενους για το σύνολο των κατηγοριών.
 
Ο συνήγορος του Δήμου Κομοτηνής αλλά και οι εμπλεκόμενοι δεν θέλησαν να σχολιάσουν το γεγονός.  
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του Δήμου περνούν την πόρτα των δικαστηρίων για παρόμοιες μηνύσεις. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.