Τον κουκλοθιασο ΝΙΣΤΑ θα φιλοξενησει στην πολη μας ο Συλλογος Γονεων του 10ου Νηπιαγωγειου Κομοτηνης

Για την παράσταση «Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη» - Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής θα φιλοξενήσει στην πόλη μας ένα εξαιρετικό σχήμα κουκλοθέατρου από τη Θεσσαλονίκη τους ΝΙΣΤΑ που θα παίξουν για τα παιδιά τη Χριστουγεννιάτικη παράστασή τους “Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη”. 

Η παράσταση θα γίνει στο Ίδρυμα Παπανικολάου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12μ με συμβολική είσοδο 3 ευρώ και είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά της πόλης. 

Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δυο παιδιά, ο Πετρής και η Ασημίνα, τραγουδούν τα κάλαντα περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη. Κάποια στιγμή φτάνουν στο σπίτι του κακού Κότα: «Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Εγώ το μόνο που περιμένω από τις γιορτές είναι που θα φάω το γουρούνι μου». Τα παιδιά του παίρνουν το γουρούνι και ο Κότας ψάχνει να το βρει. Στην ιστορία έρχεται ο Άγιος Βασίλης, οι καλικάντζαροι και μια γαλοπούλα….!

Ο κουκλοθίασος ΝΙΣΤΑ δημιουργήθηκε το 2007 από την Δήμητρα Ζάντζα και τον Παναγιώτη Κουλούρη. Πήρε το όνομά του από τα αρχικά της Νίνας και του Στάθη, των δύο παιδιών τους. 

Η Δήμητρα και ο Παναγιώτης είναι νηπιαγωγοί. Εργάζονται από το 2001 στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολούνται με το κουκλοθέατρο τα τελευταία 20 χρόνια παίζοντας παραστάσεις κουκλοθεάτρου και διδάσκοντας κατασκευή κούκλας. 

Στις παραστάσεις χρησιμοποιούν κυρίως γαντόκουκλες και μάπετ.

Με αφετηρία τον παιδικό ανιμισμό πιστεύουν πως το να δίνεις ζωή στα άψυχα πράγματα μέσα από το κουκλοθέατρο είναι μια περιπέτεια αληθινής δημιουργίας που αφορά και τα παιδιά και τους μεγάλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.