Το Ωδειο Κοψα στο 3ο Χριστουγεννιατικο Χορωδιακο Φεστιβαλ Νεων Αλεξανδρουπολης

Συμμετείχαν δέκα χορωδίες με 300 χορωδούς και μουσικούς

Δέκα χορωδίες με 300 χορωδούς και μουσικούς από την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και την Κομοτηνή, συμμετείχαν στο μουσικό διήμερο του 3ου Χριστουγεννιάτικου Χορωδιακού Φεστιβάλ Νέων, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017.
 
Παιδιά και έφηβοι χορωδοί παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα και κλασικά εορταστικά τραγούδια, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν εκεί μια αυθεντική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Με την επιμέλεια των καθηγητών – χορωδών τους ευχήθηκαν μουσικά για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, αναδεικνύοντας τις γνώσεις, το ταλέντο και την αγάπη τους για τη μουσική.
 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επενδύει στον πολιτισμό διοργανώνοντας δράσεις, όπως το Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ. Η συμμετοχή των χορωδιών και των μαέστρων και η παρουσία του κόσμου, που τιμά το έργο και τον κόπο των παιδιών, καθιστούν το Φεστιβάλ ξεχωριστό θεσμό και σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειάς μας».
 
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι χορωδίες του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, του Γυμνασίου Φερών, του Ωδείου «ΦΑΕΘΩΝ» σε συνεργασία με το Ωδείο Κόψα, του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου και του Δημοτικού Ωδείου Φερών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.