Στο πλευρο των απολυμενων συμβασιουχων του Δημου Αρριανων το ΠΑΜΕ Ροδοπης

«Εκπρόσωποι σωματείων των ΟΤΑ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έχουν ήδη κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών»

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την δημοτική αρχή του Δήμου Αρριανών για την «αντεργατική και παράνομη» όπως την χαρακτηρίζει απόλυση 6 εργαζόμενων συμβασιούχων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αρριανών εξέδωσε η Γραμματεία Ροδόπης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.
 
«Η δημοτική αρχή»  τονίζεται αρχικά «ενεργώντας ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, αλλά και την κείμενη νομοθεσία, με  απόφασή του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση του  δημάρχου Αμέτ Ριτβάν, αποφάσισε για άλλη μία φορά την απόλυση 6 συγκεκριμένων εργαζομένων χωρίς καμία αιτιολόγηση».
 
Παραθέτοντας το ιστορικό της υπόθεσης το ΠΑΜΕ Ροδόπης θυμίζει ότι «τον περασμένο Ιούλιο, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρριανών είχε προχωρήσει στην απόλυση 6 εργαζομένων συμβασιούχων καθαριότητας από το σύνολο των 18 συμβασιούχων της καθαριότητας, που υπηρετούσαν στο Δήμο Αρριανών έως εκείνη τη στιγμή, παρά το γεγονός, ότι είχε την υποχρέωση και δυνατότητα να παρατείνει τις συμβάσεις του συνόλου των εργαζομένων, δεδομένης και της ανάγκης του Δήμου Αρριανών για προσωπικό που επανειλημμένα εγγράφως  είχε διατυπώσει ο δήμος».
 
«Παρά το γεγονός», συνεχίζει «ότι με την απόφαση 16559/17.10.2017 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία έκρινε άκυρες τις απολύσεις των εργαζομένων, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρριανών όφειλε να λάβει νέα απόφαση συμμόρφωσης με την οποία θα επαναπροσλάμβανε τους απολυμένους συμβασιούχους, αντίθετα με εισήγηση του δημάρχου το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην εκ νέου απόλυση των συγκεκριμένων συμβασιούχων χωρίς καμία αιτιολογία».
 
«Ο δήμαρχος Αρριανών για πολλοστή φορά εμμένει στην αντεργατική στάση του, ταυτιζόμενος με τέτοιου είδους πολιτικές, που τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα» τονίζει το ΠΑΜΕ Ροδόπης σημειώνοντας πως πρόκειται για πολιτικές που νομιμοποίησαν και εφάρμοσαν αρχικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει σήμερα να εφαρμόζει με μεγάλο ζήλο και συνέπεια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

«Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους, αλλά τους αφήνει έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός δημάρχου» 

«Αποδεικνύεται έτσι» συμπεραίνει το ΠΑΜΕ Ροδόπης «ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους, όχι μόνο δεν τους προστατεύει, όπως έχει παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά τους αφήνει έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός δημάρχου, που θέλει να κάνει μικροπολιτική ή έχει εκδικητική στάση απέναντι σε εργαζομένους, που αγωνίζονται για σταθερή εργασία. Η ρύθμιση αυτή είναι προάγγελος της δήθεν αποκατάστασης των συμβασιούχων – παρατασιούχων, η οποία διαγράφεται με μελανά χρώματα».
 
Μάλιστα το ΠΑΜΕ Ροδόπης υπογραμμίζει ότι «εκπρόσωποι σωματείων των ΟΤΑ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έχουν ήδη κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση των απολυμένων στον Δήμο Αρριανών, ενώ οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν, παράλληλα με τις αγωνιστικές δράσεις, με έναν  και μόνο σκοπό, την επαναπρόσληψη των 6 απολυμένων συμβασιούχων».
 
«Το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλευρό των απολυμένων, αλλά και όλων των εργαζομένων συμβασιούχων και τους καλεί να δράσουν αγωνιστικά ενάντια στην αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοί τους, ιδιαίτερα ενόψει της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη. Πρέπει και οι ίδιο να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν στην εργασία και δε θα απολυθούν, με πρόσχημα κάποια προκήρυξη. Απευθύνουμε επίσης κάλεσμα συμπαράστασης και συμμετοχής στην απεργία στο σύνολο των εργαζομένων στους δήμους, καθώς τέτοιες πρακτικές, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, αγγίζουν όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.
 
Καλούμε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρριανών να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και την υπογραφή νέας σύμβασης» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.