Εληξε η καταληψη της Πρυτανειας

Σύντομη λύση στο θέμα της σίτισης υπόσχεται το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας που πραγματοποιούνται με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, που βρίσκεται κοντά στις εστίες εντός της Πανεπιστημιούπολης. Η κατάληψη που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου αφορούσε προβλήματα άλυτα εδώ και πολύ καιρό, σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις του συντονιστικού των καταληψιών. Η λεγόμενη «Πάνω Λέσχη» υπολειτουργούσε, όπως είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά, οι εργαζόμενοι δούλευαν με δεκαήμερες συμβάσεις, ενώ οι κτηριακές εγκαταστάσεις των εστιών υποχρηματοδοτούνταν με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη καθαρού και ζεστού νερού, θέρμανσης, μόνωσης, συντήρησης των κτιρίων και υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής

Αν και δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η σίτιση και η εστίαση των φοιτητών, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταύρος Τουλουπίδης, πρυτανεύων ΔΠΘ, το λογιστήριο των ΙΝΕΔΙΒΙΜ δουλεύει με γοργούς ρυθμούς. Τα ζητήματα αυτά, όμως, κατέληξε, δεν έγκεινται στις αρμοδιότητες της Πρυτανείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογιστήριο των ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχε προσωρινά στεγασθεί στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας, πλέον, όμως η κατάληψη των κτηρίων των ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει λήξει. Μετά από τριάντα έξι μέρες το συντονιστικό της κατάληψης στην Αθήνα δίνει τέλος στις κινητοποιήσεις του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, θεωρώντας πως εκπληρώθηκαν οι απαιτήσεις του.

Πιθανώς τα θέματα που αφορούν τη στέγαση και την εστίαση των φοιτητών θα λυθούν με το νέο έτος, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι περισσότεροι, εξάλλου, από αυτούς θα απουσιάζουν την περίοδο αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.