Τελη Δεκεμβριου οι αποφασεις για την κυκλοφορια στην παλια γεφυρα Κομψατου

Στη ΣΟΠΠ που θα συγκαλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης

Προωθείται και η σύνδεση της Επαρχιακής οδού με την Εγνατία Οδό μέσω του ΣΕΑ Σώστη

Σε πολλαπλά μέτωπα κινείται η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης για την ανακούφιση του προβλήματος στην σύνδεση με τον Ίασμο που προκλήθηκε από την κατάρρευση τμήματος της νέας γέφυρας Κομψάτου.


 
Τότε είχε αποφασιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο παλιό τμήμα της επαρχιακής Οδού Πολυάνθου – Ιάσμου μέσω και της παλιάς γέφυρας του Κομψατου για την ασφάλεια των διερχομένων.
 
Για αυτό και σε συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης με τον πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» συζήτησε μαζί του, πρότεινε και συμφωνήθηκε η εκπόνηση μελέτης για την σύνδεση μέσω του Σταθμού εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Σώστη με κατασκευή εισόδων και εξόδων από και προς την Εγνατία Οδό.


 
Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες επιθεώρησης και ελέγχου της παλαιάς γέφυρας Κομψάτου ως προς τη δομική της ακεραιότητα και την επάρκεια της σε παραλαβή φορτίων κυκλοφορίας από το συνεργείο της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης Έργων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» συνεπικουρούμενη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης.
 
Μέλημά της Αντιπεριφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη,  είναι η αποκατάσταση της ομαλότητας στην κυκλοφορία των κατοίκων της περιοχής υπό αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις και η εξεύρεση λύσης άμεσα και με ασφάλεια.


 
Για αυτό και εντός του Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. και η παράθεση συνέντευξης τύπου έτσι ώστε να αναλυθούν όλα τα στοιχεία και οι προτάσεις προς διευθέτηση της αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.