Οριστηκαν τα τρια Διγλωσσα νηπιαγωγεια στη Ροδοπη

Σε Αρριανά, Πάσσο και Ασώματους θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ

Ορίστηκαν, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, οι  κάτωθι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία) οι οποίες θα συμμετάσχουν στην Πράξη «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης» για το σχ. έτος 2017-2018:
 
Συνολικά θα συμμετάσχουν 6 νηπιαγωγεία, 3 στη Ροδόπη και 3 στην Ξάνθη, με 2 νηπιαγωγεία στη Ροδόπη να βρίσκονται στο Δήμο Αρριανών και το ένα στο Δήμο Ιάσμου, ενώ στην Ξάνθη δύο νηπιαγωγεία βρίσκονται στο Δήμο Μύκης και ένα στο Δήμο Τοπείρου.
 
Έτσι στη Ροδόπη ορίστηκαν τα νηπιαγωγεία Αρριανών, Πάσσου και Ασωμάτων, ενώ στην Ξάνθη ορίστηκαν τα νηπιαγωγεία Άλματος, Πάχνης και Κύρνου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα έχει συναντήσει την αντίδραση τόσο της ΔΟΕ όσο και των τοπικών Διδασκαλικών Ενώσεων, με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Οι Τρείς Ιεράρχες» να έχει εκφράσει τις ενστάσεις του τόσο για τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται οι Νηπιαγωγοί για το πρόγραμμα, μιας και η πρόσληψη γίνεται με σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, αλλά και για το γεγονός ότι εφαρμόζεται χωρίς καμία επαφή με τους εκπαιδευτικούς, ενώ ο ρόλος των συνεργατών αυτών είναι απροσδιόριστος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.