Διαμαρτυρια των Συμβασιουχων στη Φιλλυρα

Παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας την επαναπρόσληψη των 6 απολυμένων, πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Αρριανών οι συμβασιούχοι καθαριότητας

Παράταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του Δήμου Αρριανών στη Φιλλύρα πραγματοποίησαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, συμβασιούχοι της καθαριότητας με τη συμμετοχή και άλλων φορέων ζητώντας την επαναφορά στην εργασία των 6 συναδέρφων τους που απολύθηκαν εκ νέου πρόσφατα από το Δήμο.
 
Όπως είναι γνωστό, στον Δήμο Αρριανών υπηρετούσαν 18 συμβασιούχοι- παρατασιούχοι, που μέσω της τροπολογίας Σκουρλέτη, μπορούσαν να επαναπροσληφθούν μέχρι να γίνουν οι διαγωνισμοί για τις μόνιμες θέσεις εργασίας.
 
Όμως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος προχώρησε στην απόλυση 6 εργαζομένων συμβασιούχων καθαριότητας και στη σύναψη νέων συμβάσεων για 12 εργαζόμενους.
 
Οι συμβασιούχοι αυτοί προσέφυγαν τόσο στη δικαιοσύνη, κερδίζοντας αρχικά τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία τους δικαίωσε.
 
Όμως τελικά στα τέλη Νοεμβρίου απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί, για τυπικούς λόγους, και ο Δήμος Αρριανών προχώρησε εκ νέου σε απόλυση τους.
 
Αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση τόσο των συμβασιούχων, όσο και του Ενιαίου Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, του ΠΑΜΕ και άλλων, για αυτό και συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Κομοτηνής, και στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Φιλλύρας όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση.
 
Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα οι 6 συμβασιούχοι με τη συνδρομή του Συλλόγου καταθέσαν εξώδικο προς τον Δήμο Αρριανών με κοινοποίηση στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με το οποίο καλεί τον Δήμο να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση 16559/17.10.2017 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που ζητούσε την επαναπρόσληψη των 6 συμβασιούχων.
 
Επίσης το θέμα του Δήμου προωθήθηκε τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών, όσο και στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.