Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi» και «Χριστούγεννα και ΣΙΑ» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Τρεις νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis.  Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της sequel τριλογίας του Star Wars υπό τον τίτλο «Οι τελευταίοι Jedi», την ταινία animation, «Coco» και την οικογενειακή «Χριστούγεννα και ΣΙΑ» σε σκηνοθεσία Αλέν Σαμπά.
 
Παράλληλα συνεχίζουν την πορεία τους στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής η δραματική «Wonder Wheel» σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν, η κωμωδία «Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου», η ελληνική παραγωγή σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη «Ο Θησαυρός» και η κινηματογραφική βιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Σμαραγδή.
 
Επίσης, το Σαββατοκύριακο θα προβάλλονται οι ταινίες animation «Νάνος στο σπίτι» και «Πάντινγκτον 2»για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις του είδους. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει:

Star Wars: Οι τελευταίοι  Jedi

Δεύτερο μέρος της Star Wars sequel trilogy. Ακολουθεί, φυσικά, το Η Δύναμη Ξυπνάει του 2015, ενώ το τρίτο μέρος έρχεται το 2017 (με σκηνοθέτη τον Colin Trevorrow). 
Τον Αύγουστο του 2014 επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Rian Johnson στη σκηνοθετική καρέκλα, αλλά και στο σενάριο. Για τη συγγραφή εμπνεύστηκε ιδέες από ταινίες όπως τα: Ατσαλένιοι Αετοί, Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι, Γκάνγκα Ντιν, Σαχάρα, Three Outlaw Samurai (ιαπωνική του 1964) και Letter Never Sent (σοβιετική περιπέτεια του 1960). Μάλιστα, η συγγραφή ξεκίνησε πριν τελειώσει αυτή του Η Δύναμη Ξυπνάει, κάτι που ο Johnson δήλωσε πως του έφερνε δυσκολίες.
Οι φήμες ήθελαν τους Frank Oz, Ewan McGregor και Hayden Christensen να εμφανιστούν εκ νέου ως Yoda, Obi-Wan Kenobi και Anakin Skywalker αντίστοιχα. Βεβαίως, ως φαντάσματα. Φήμες, επίσης, ήθελαν την επιστροφή του Billy Dee Williams ως Lando Calrissian.

Coco

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής, η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές, ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική, συναρπαστική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειας του.

Χριστούγεννα και ΣΙΑ

Η παραμονή Χριστουγέννων βρίσκεται προ των πυλών, όταν αρχίζει το χάος. Τα 92.000 ξωτικά του Άι Βασίλη ξαφνικά σωριάζονται στο έδαφος και αρρωσταίνουν. Όλα ταυτόχρονα! Το χτύπημα είναι μεγάλο. Τώρα ποιος θα φτιάξει τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου; Ο Άι Βασίλης δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να επισκεφτεί τη Γη μαζί με τους ταράνδους του, ώστε να ανακαλύψει μια λύση. Μόλις φτάνει εκεί, όμως, θα χρειαστεί βοήθεια για να σώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Wonder Wheel

Κόνι Άιλαντ, δεκαετία του 1950. Ένας ναυαγοσώστης αφηγείται μια ιστορία που ίσως έχει φιλτραριστεί μέσω της ζωηρής φαντασίας του. Ένας μεσήλικας χειριστής καρουζέλ, ο Χάμπτι, και η καταπονημένη του σύζυγος Τζίνι δέχονται την επίσκεψη της αποξενωμένης τους κόρης Καρολίνα. Αλλά αυτό θα γίνει η αφετηρία να χτιστούν σιγά-σιγά περιπλοκές ανάμεσα στις σχέσεις τους. Γιατί η Τζίνι έχει ερωτευτεί τον ναυαγοσώστη, τον Μίκι, και τα μάτια της Καρολίνα δεν θα αργήσουν κι αυτά να πέσουν πάνω του. 

Ο Θησαυρός

Η προσφάτως χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, τη Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει έναν θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο. Ανάμεσά τους, ο Νεόκοπος Χαιρετάκης, επί σαρανταετία ερωτευμένος με τη Θεώνη, που λόγω μιας παλιάς βεντέτας δεν μπορεί να τον εξωτερικεύσει, και ο Στέλιος Προυσαλάκης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ και ιδιαίτερα ζηλιάρης, με την ιταλίδα γυναίκα του. Όλη η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο του Μητσάκου Παρασχάκη, τοκογλύφου και μαφιόζου που θέλει να «βάλει χέρι» στον ξενώνα της Θεώνης και να χτίσει στη θέση του πεντάστερο resort. Υπολογίζει όμως χωρίς την ξενοδόχο. Ο αγώνας δρόμου για την ανεύρεση του θησαυρού ξεκινά, φέρνοντας στην επιφάνεια διάφορα κωμικοτραγικά και αισθηματικά γεγονότα που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στη μικρή κοινότητα της περιοχής. 

Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου

Η Έιμι, η Κάρλα και η Κίκι, οι τρεις φίλες που ξεπέρασαν τα όρια τους όταν δεν έβρισκαν την εκτίμηση που ήθελαν, επαναστατούν τώρα ενάντια στις δυσκολίες της ανώτερης πρόκλησης για τις μαμάδες: τα Χριστούγεννα. Και αν δεν είναι δα δύσκολο να φτιάξεις τις τέλειες γιορτές για την οικογένεια σου, πρέπει να το καταφέρουν ενώ φιλοξενούν και τις δικές τους μητέρες. 

Καζαντζάκης

Ο μεγάλος έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, ο οποίος γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πέθανε το 1957, έλεγε πως δύο πράγματα καθόρισαν την ζωή του: τα όνειρα και τα ταξίδια. Η ταινία ξεκινάει με ένα όνειρο λίγο πριν το θάνατό του, έναν εφιάλτη που καταλήγει στο πρόσωπο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και η ταινία τελειώνει με ένα λυτρωτικό όνειρο μέσα στο Φως. Ο Καζαντζάκης, ακολουθώντας τα όνειρά του οδηγείται στην συγγραφή του αυτοβιογραφικού έργου του, «Αναφορά στον Γκρέκο», σε κεφάλαια με συμπαραστάτη τη διαισθητική συντρόφισσά του, Ελένη. Τα κεφάλαια αυτά σε flashback θα ζωντανεύουν ως ένα συνεχές ταξίδι στους τόπους που επισκέφθηκε. το Άγιον Όρος, το Όρος Σινά, το Παρίσι, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Μόσχα και το Πεκίνο. Συγχρόνως, τα ταξίδια αυτά είναι ένα συνεχές εσωτερικό ταξίδι του συγγραφέα, ο οποίος αναζητά και διεκδικεί να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Νίτσε, τον Λένιν, για να καταλήξει στον πρόγονό του τον Οδυσσέα, και στη μεγάλη μήτρα, το Αιγαίον Πέλαγος και το Ελληνικό Φως. 

Μόνο σήμερα και αύριο

Πάντινγκτον 2

Ο αρκούδος Πάντινγκτον έχει πλέον εγκατασταθεί με την οικογένεια Μπράουν, όπου έχει γίνει δημοφιλές μέλος της κοινότητας του Γουίντσορ Γκάρντενς, απλώνοντας παντού χαρά και… μαρμελάδα. Καθώς αποζητά το τέλειο δώρο για τα 100 χρόνια της αγαπημένης του θείας Λούσι, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο με εικόνες στην αντικερί του κύριου Γκρούμπερ, ξεκινώντας μια σειρά από περίεργες δουλειές για να καταφέρει να το αγοράσει. Αλλά κάποιος κλέβει το βιβλίο και μόνο ο Παντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ξεσκεπάσουν τον κλέφτη. 

Νάνος στο σπίτι

Ένας πόλεμος που κρατάει επί αιώνες μαίνεται ανάμεσα στα νανάκια του κήπου που προστατεύουν τη Γη και τα πεινασμένα τρογκ που είναι αποφασισμένα να καταναλώσουν οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά τους. Όταν η Κλόι ανακαλύπτει ότι τα νανάκια στον κήπο του νέου της σπιτιού δεν είναι αυτό που δείχνουν, πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στο να κυνηγήσει τη σχολική ζωή που επιθυμεί ή να λάβει κι αυτή μέρος στην τελική μεγάλη μάχη επί τον τρογκ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.