Πρωτες βοηθειες στο κεντρο της Κομοτηνης

Επίδειξη και εκπαίδευση σε βασικά θέματα πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Θράκης στην Κομοτηνή

Επίδειξη αλλά και εκπαίδευση των πολιτών της Κομοτηνής σε βασικά θέματα πρώτων βοηθειών πραγματοποίησε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου μονάδα του ΕΚΑΒ Θράκης στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.
 
Η ενημέρωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης από τις 12 έως 19 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, με στόχο την ευαισθητοποίηση  και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, αλλά και της ανάδειξης του πλούσιου και κοινωνικά κρίσιμου έργου του ΕΚΑΒ.
 

Επίσης η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.  που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
 
Στόχος του ΕΚΑΒ είναι να εδραιώσει την κουλτούρα πρόληψης και προαγωγής της υγείας και να μεταδώσει το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, σημείωσε ο υπεύθυνος του γραφείου εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Θράκης κ. Αθανάσιος Κεσάτης, σημειώνοντας πως αυτή ήταν η 5η χρονιά που κάνουν αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί θεωρούν σημαντικό να αποκτήσουμε, ως λαός, μια κουλτούρα τέτοιου τύπου, την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δυστυχώς δεν υφίσταται.
 

«Ο κόσμος δεν γνωρίζει από πρώτες βοήθειες σε μεγάλο ποσοστό, βέβαια τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το ΕΚΑΒ, και με αυτές τις εκδηλώσεις και με σεμινάρια που διοργανώνουμε να αλλάξει αυτό» ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ΕΚΑΒ κάνει σεμινάρια, για πολίτες, για ομάδες πληθυσμού, για φορείς ή συλλόγους, σε θέματα πρώτων βοηθειών.
 
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ευαισθητοποίηση από κάποιους, αλλά θεωρεί πως αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό και χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια.
 
Να σημειωθεί πως αρκετοί συμπολίτες μας ενδιαφέρθηκαν για την εκπαίδευση και την επίδειξη, ενώ υπήρχε και μηχάνημα καρδιοαναζωογόνησης, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και απλοί πολίτες, μιας και δίνει φωνητικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.