«Το Μαγικο δασος» του Kosmopolis μας υπενθυμισε την μαγεια των Χριστουγεννων

Ένα δεκαήμερο, γεμάτο δράσεις, διασκέδαση, φαντασία και δημιουργία

Άρωμα Χριστουγέννων, εορταστικό πνεύμα, χαμόγελα, διασκέδαση, χρώματα και φαντασία πρωταγωνιστούσαν για ολόκληρο το τελευταίο δεκαήμερο του 2017, στο Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis, το οποίο κατάφερε μέσα από μία σειρά άκρως επιτυχημένων δράσεων, εν είδει ευχαριστώ προς τους πολίτες της Κομοτηνής, και όχι μόνο, να αποτελέσει πόλο έλξης.
 
Η βόλτα στα καταστήματα, αλλά και η μικρή ανάπαυλα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας συνοδεύτηκαν ιδανικά με τις δράσεις που ετοίμασε για μικρούς και μεγάλους, η διοίκηση του Εμπορικού Κέντρου Kosmopolis, στους ειδικούς διαμορφωμένους χώρους του, υπό τον τίτλο «Χριστούγεννα στο μαγικό δάσος».
 
Δεκάδες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, και διαδραστικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα bazaars, φιλανθρωπικές δράσεις, συνέστησαν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι φαντασίας, χαράς και διασκέδασης, που τόσο έχουμε ανάγκη, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγαλύτεροι. 

«Αντίο» σε μία απαιτητική χρονιά σε ρυθμούς “Au revoir” 

Η αρχή έγινε με την μεγαλύτερη, όπως μας είχαν υποσχεθεί, εορταστική συναυλία της πόλης, με τους “Au revoir”, ήτοι μία από τις πιο κεφάτες μπάντες της Ελλάδας, με γνώριμη  retro αισθητική, που μας γύρισαν πίσω στον χρόνο, σε τραγούδια κλασικά και αγαπημένα, «πειραγμένα» ιδανικά σε ρυθμούς  bossa nova, swing και lounge, με τα ξωτικά του μαγικού δάσους να περιφέρονται ανάμεσά μας, με γλυκά και ζεστό κρασί στο χέρι, για τους μικρούς και τους μεγαλύτερους, αντίστοιχα παρευρισκομένους. 

Μία «αγκαλιά» για την οικογένεια των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης 

Ένα γλυκό βράδυ εγκαινίων του δάσους, που ακολούθησε την επόμενη ημέρα μία πράξη αγάπης και ζεστασιάς προς τους συνανθρώπους μας, και συγκεκριμένα προς τη Μεγάλη Οικογένεια των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης,  που έδωσε το «παρών» από την Αλεξανδρούπολη, και «περιηγήθηκε» στο σύνολο των δρωμένων του μαγικού δάσους. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ημέρες, πριν και συγκεκριμένα, στις 18 Δεκεμβρίου, με στόχο ακριβώς την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών που υποστηρίζουν τα παιδικά χωριά SOS Θράκης, οι  μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου επισκέφθηκαν το Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis και παρέδωσαν στην Πρόεδρο του Κέντρου κ. Φελίνα Καζάκου γάλα και βρεφικά είδη  που συγκέντρωσαν ειδικά για τις ανάγκες των παιδιών. Αφού ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και τη λειτουργία του κέντρου, έγραψαν ευχές και μηνύματα αγάπης και καλοσύνης σε μπαλόνια και κάρτες για να δοθούν στα παιδιά.
 
Μάθημα κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς χαρακτήρισε την δραστηριότητα αυτή η φιλόλογος του σχολείου Ελένη Χατζή που συνόδευσε τους μαθητές του Α3 τμήματος και συμμετείχε στη διοργάνωσή της. Όπως είπε, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για ακόμη μια χρονιά και συμμετείχαν με ενθουσιασμό συλλέγοντας τα απαραίτητα είδη. Στο μάθημα της αγάπης και αλληλεγγύης πήραν όλοι άριστα!
 
Η ημέρα όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς την οικογένεια των Παιδικών χωριών SOS Θράκης διαδέχτηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικοτεχνών και Χειροτεχνών Θράκης καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταθμού, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες, δημιούργησαν χειροποίητα στολίδια, και όχι μόνο, τα οποία και διέθεταν στο χριστουγεννιάτικο bazzar τους που συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα το πρωί.  

Τα ξωτικά και ο εμπλουτισμός του μαγικού κόσμου των Καλικάντζαρων 

Και επειδή βασικός στόχος όλων των εκδηλώσεων ήταν η διασκέδαση και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, τα παιχνιδιάρικα Ξωτικά της ομάδας «Τσιρκολίνο» παράλληλα με το bazaar ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους με πολλές μουσικοκινητικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες των παιδιών, baby zumba και δημιουργικά παιχνίδια με έπαθλα στους νικητές, υπέροχα μαγικά κόλπα από τον Ξωτικομάγο του δάσους αλλά και μια διαδραστική αφήγηση της ιστορίας «Ο μύθος των Καλικαντζάρων». Στο τέλος, έχοντας μυηθεί στον κόσμο των Καλικάντζαρων κάθε μικρός επισκέπτης έφυγε με ένα πτυχίο Καλικάντζαρου ανά χείρας. 

Θέατρο, καλλιτεχνία και ρομποτική πριν τον ερχομό του αγαπημένου Άγιου Βασίλη 

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, το μαγικό δάσος, καλωσόρισε τα μέλη του  εργαστηρίου καλλιτεχνίας, υπό την καθοδήγηση των οποίων όλοι οι παρευρισκόμενοι αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους, την μαγεία των Χριστουγέννων, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο μαγικό δάσος έκανε στάση το Χριστουγεννιάτικο Τσίρκο, όπου ξωτικά-ξυλοπόδαροι της ομάδας «Τσιρκολίνο» πασπάλισαν τους παρευρισκομένους με ζάχαρη, μοιράζοντας καραμέλες και ζαχαρωτά, ενώ οι ζογκλέρ του τσίρκου άφησαν με το στόμα ανοιχτό μικρούς και μεγάλους.
 

Μία από τις παραδόσεις των Χριστουγέννων είναι τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα που ακούγονται σε κάθε σπίτι, δρόμο και γειτονιά, την παραμονή. Τα κάλαντα λοιπόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μαγικό δάσος, με τα ηνία, να αναλαμβάνει η μπάντα του δάσους που μας ταξίδεψε μουσικά σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Μετά την απαραίτητη ανάπαυλα λίγων ημερών, για στιγμές οικογενειακές, με αγαπημένα πρόσωπα, και σε ό,τι αφορά τα ξωτικά του δάσους ημέρες πολλών υποχρεώσεων ούτως ώστε να βοηθήσουν τον Άγιο Βασίλη να φτάσει εγκαίρως και στην ώρα του παντού, επανήλθαν στο μαγικό δάσος αυτή τη φορά για να βοηθήσουν κάθε επισκέπτη να γράψει την ευχή του ή το δώρο που επιθυμεί από τον αγαπημένο Άγιο των Χριστουγέννων.
 
 Αφού η λίστα των ευχών και των δώρων, παραδόθηκε αποτελεσματικά στον παραλήπτη του, την σκυτάλη ανέλαβε την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου ο Μάγος Ρότζερ αλλά και η κλόουν Fru – Fru, δύο εκ των αγαπημένων μας διασκεδαστών στην Κομοτηνή, οι οποίοι αυτή τη φορά συνοδευόμενοι από τον ξυλοπόδαρο Cacenko μάγεψαν, κυριολεκτικά και μεταφορικά το κοινό, έβαψαν με face – painting τους μικρούς εξ αυτών, μυώντας τους επίσης στον κόσμο των γιγάντιων σαπουνόφουσκων και χάρισαν γενικότερα θεαματικές και γεμάτες χαμόγελα στιγμές σε όλους.
 
Τα χαμόγελα αυτά κορυφώθηκαν την επόμενη μέρα, με υπαιτιότητα της θεατρικής ομάδας «Τσιρκολίνο» που παρουσίασαν ένα ξεκαρδιστικό Χριστουγεννιάτικο κουκλοθέατρο, γεμάτο Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που  διηγήθηκαν υπέροχες γαντόκουκλες με την παρουσία επίσης ενός ζωντανού ξωτικού που συμμετέχει στην παράσταση.
 

Και επειδή οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι γνωστές και για τις γευστικές εορταστικές απολαύσεις που προσφέρουν, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, τα ξωτικά του δάσους άναψαν τον μαγικό φούρνο τους και δημιούργησαν με τη βοήθεια των μικρών συμπολιτών μας, τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και λοιπές λιχουδιές, «απελευθερώνοντας» στην ατμόσφαιρα μυρωδιές Χριστουγέννων. 
 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις του μαγικού δάσους, ήτοι το εργαστήρι τεχνολογίας και ρομποτικής Robotexnia, όπου με την χρήση πολύχρωμων lego ζωντάνεψαν εντυπωσιακά ρομπότ, αποδεικνύοντας πως η διασκέδαση μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την εκπαίδευση και την μάθηση. 

Ο γενναιόδωρος Άγιος Βασίλης και η υπόσχεση για του χρόνου 

Μετά από εννέα μέρες προετοιμασίας, από τα ξωτικά του δάσους και τη βοήθεια όλων ημών, μικρών και μεγάλων, που επισκεφθήκαμε το μαγικό δάσος, ο επίσημος καλεσμένος, ο αγαπημένος Άγιος όλων, ο  Άγιος Βασίλης κατέφθασε την τελευταία ημέρα του έτους, με τους σάκους του γεμάτους δώρα και ευχές για όλους. Εκπλήξεις, πολλά χαμόγελα, παιχνίδια και δώρα μοιράστηκαν από τον κοκκινοσκούφη Άγιο, ενώ όσοι είχαν φορέσει το μαγικό βραχιολάκι, έφυγαν με ακόμα περισσότερα δώρα, όπως ποδήλατα, παιχνίδια, υλικά ρομποτικής και πολλά πολλά άλλα.
 

Φεύγοντας ο Άγιος Βασίλης πήρε μαζί του, τόσο το μαγικό δάσος, τα μαγικά ζωάκια που ήταν όλες αυτές τις ημέρες στην πόλη μας αλλά και τα πολύτιμα για τον ίδιο ξωτικά – βοηθούς του, με την υπόσχεση ότι η έλευση τόσο του ιδίου όσο και του μαγικού κόσμου που φέρνει κάθε χρόνο μαζί του, θα επιστρέψουν «δριμύτεροι» και ακόμα πιο εορταστική για να χαρίσουν σε όλους μας λίγη από την μαγεία και την ζεστασιά των Χριστουγέννων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.