Πυρα κατα Μετιου απο την ΟΕΒΕ Δραμας

Για την οδική σύνδεση Δράμας-Αμφίπολης και τη λειτουργία χιονοδρομικού Φαλακρού - «Έχουμε την απαίτηση από εσάς να μας στηρίξετε»

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο απέστειλε η Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα της οδικής σύνδεσης  Δράμας- Αμφίπολης αλλά και τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα η Ομοσπονδία κάνει λόγο για μεροληπτική στάση σε βάρος της ΠΕ Δράμας, τόσο για το θέμα της οδικής σύνδεσης της πόλης με την Εγνατία Οδό όσο και για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την αποστέρηση αρμοδιοτήτων από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
 
Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά, Καλή και Δημιουργική Χρονιά να είναι το 2018, παρόλο που το 2017 πέρασε χωρίς να έχετε κάνει τίποτα για τον τόπο μας.
 
Ο λόγος που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και μας ανάγκασε να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή είναι:
 
1. Όλοι οι φορείς του Νομού Δράμας αποφάσισαν ομόφωνα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του τον Νοέμβριο που μας πέρασε στην Κομοτηνή –στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου – τη χρηματοδότηση των μελετών που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο φάκελος της κατασκευής του δρόμου Δράμα – Αμφίπολη που θα μας συνδέσει με την Εγνατία Οδό.
 
Την τελευταία στιγμή και για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, με παρέμβαση δική σας, ναυάγησε αυτή μας η προσπάθεια, μετά την τοποθέτησή σας πως εσείς κρίνετε ότι μεγαλύτερης σημασίας είναι η κατασκευή του δρόμου Δράμας – Καβάλας και όχι αυτός που επιλέξαμε όλοι οι φορείς της Δράμας. 
 
Αναρωτιόμαστε αν και για τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες αποφασίζετε μόνος σας για τις τύχες τους, χωρίς να σέβεστε τις δικές τους αποφάσεις!
 
2. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, που είναι το μοναδικό σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και δίνει δουλειά σε πολίτες και επαγγελματίες σε όλη τη Δράμα, λειτούργησε πέρσι με μεγάλη επιτυχία, έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και των αρμόδιων υπηρεσιών, με χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο από την εποχή του Περιφερειάρχη Γιαννακίδη. 
 
Φέτος, που ήρθε η στιγμή να χρηματοδοτήσετε εσείς τη λειτουργία του, αρνηθήκατε να δώσετε χρήματα, προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες πως δήθεν φταίει η κυβέρνηση που δεν έδωσε χρήματα και πως εσείς είχατε όλη τη καλή διάθεση αλλά δεν προλαβαίνατε.

Είναι ντροπή να λέτε πως δώσατε 63.410 ευρώ για φέτος, που στην πραγματικότητα είναι να χρήματα από τα εισιτήρια που εισπράχθηκαν πέρσι και επαρκούν για να δουλέψει το Χιονοδρομικό Κέντρο μόνο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
 
Είναι ντροπή να απαξιώνετε το μοναδικό χειμερινό τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας, που τυχαίνει να βρίσκεται στη Δράμα, η ανάπτυξη της οποίας φαίνεται πως δεν σας ενδιαφέρει, μόνο και μόνο γιατί δεν βρίσκεται στον δικό σας τόπο.
 
Κύριε Περιφερειάρχη, εμείς μπορεί να μην έχουμε θάλασσα, όπως όλες οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά έχουμε μεγάλο φυσικό πλούτο και έχουμε την απαίτηση από εσάς να μας στηρίξετε, όπως χρηματοδοτείτε αλλού λιμάνια και παραλίες.
 
Με το θάρρος της γνώμης μας και επειδή δεν κινδυνεύουμε να μας «τιμωρήσετε» και εμάς όπως κάνατε με τον κ. Πατακάκη, επειδή βγήκε δημόσια και κατήγγειλε την ανεπάρκεια της διοίκησής σας αναφορικά με τη Δράμα, σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, να ασχοληθείτε, όπως είστε υποχρεωμένος και με τη Δράμα, σεβόμενος τις αποφάσεις των πολιτών της και χρηματοδοτώντας τις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξή της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.