Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Bachelor 2» και «Μικρόκοσμος» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Πλήρως ανανεωμένο είναι το κινηματογραφικό μενού για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis μετά την περίοδο των εορτών. Οι λάτρεις της μεγάλης οθόνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής, το θρίλερ «Παγιδευμένη ψυχή: Το τελευταίο κλειδί», την κομεντί «Μικρόκοσμος» σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν, όπως και τη δραματική «The greatest showman» με τον Χιού Τζάκμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Επίσης θα προβάλλονται η κωμωδία ελληνικής παραγωγής Bachelor 2, η δραματική «Όλα τα λεφτά του κόσμου» σε σκηνοθεσία του Ρίντλεϊ Σκοτ και βέβαια η επιστημονίκης φαντασίας «Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi».
 
Τέλος  το πρόγραμμα του Odeon Kosmopolis  για το Σαββατοκύριακο, ενισχύεται με ταινίες που ενδείκνυνται για οικογενειακές εξόδους. Ο λόγος για τις ταινίες «Χριστούγεννα και ΣΙΑ», και τις animation «Coco», «Φερδινάνδος» και «Πάντινγκτον 2».

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Παγιδευμένη ψυχή: Το τελευταίο κλειδί

Η βετεράνος Δρ. Ελίζ Ράινερ πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει ένα προσωπικό και ίσως το πιο τρομαχτικό κυνήγι φαντασμάτων της ζωής της. Η αποστολή της αποκτά βαρύνουσα σημασία, αφού η πηγή όλων των κακών προέρχεται από το ίδιο της το πατρικό σπίτι, όπου η ίδια έζησε τα πιο μαρτυρικά χρόνια της ζωής της. Ενώ τότε αποφάσισε να κρύψει τους φόβους της επιμελώς και να μην τους αντιμετωπίσει ποτέ, τώρα καλείται να ξεκλειδώσει όλες τις πτυχές του σκοτεινού οικογενειακού δράματός της, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπη με τον υπέρτατο δαίμονα, αυτόν με το Πρόσωπο-Κλειδί. Είτε θα κερδίσει και όλα θα πάνε καλά, είτε θα χάσει και θα βυθιστεί η ίδια, αλλά και πολλές άλλες ψυχές, στο απόλυτο σκοτάδι.

Μικρόκοσμος

Οι περιπέτειες του Πολ Σάφρανεκ, ενός απλού, καθημερινού ανθρώπου από την Ομάχα, που μαζί με την γυναίκα του, Όντρεϊ, ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή. Την ίδια στιγμή, ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια κρίση υπερπληθυσμού και οι επιστήμονες εφηύραν μια ριζοσπαστική λύση με την οποία συρρικνώνουν τους ανθρώπους σε ύψος 15 εκατοστών. Οι άνθρωποι σύντομα θα ανακαλύψουν πόσο πολύ συμφέρει οικονομικά αυτή η λύση, το ίδιο κι ο Πολ και η Όντρεϊ, οι οποίοι θα αποφασίσουν να επιχειρήσουν αυτή την αλλαγή που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

The greatest showman

Ο Π.Τ Μπάρουμ ζει στο Κονέκτικατ κατά τις αρχές του 18ου αιώνα και η τύχη δεν φαίνεται να τον θέλει. Αυτό μέχρι τη στιγμή που τα κατάλληλα άτομα εμπλέκονται στη ζωή του, για να καταλήξει στο να διαμορφώσει κάτι το μοναδικό. Θα γίνει αυτός που ανακάλυψε το τσίρκο όπως το ξέρουμε ακόμα σήμερα, με την άμεση επιτυχία του περιοδεύον «Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus» του.

The bachelor 2
 

Ένας φίλος από τα παλιά ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μια νέα ευκαιρία για bachelor-party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν κρητικές βεντέτες, αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor-party.

Όλα τα λεφτά του κόσμου

Αν είχες «όλα τα λεφτά του κόσμου», θα τα θυσίαζες για αυτούς που αγαπάς; Η αναμέτρηση της αληθινής σχέσης αγάπης και αφοσίωσης ενάντια στο χρήμα μέσα από την ματιά του ασυναγώνιστου Ρίντλεϊ Σκοτ που δημιουργεί μία συναρπαστική ταινία και ανεβάζει δυναμικά τον πήχη στα φετινά Όσκαρ. 

Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi

Δεύτερο μέρος της Star Wars sequel trilogy. Ακολουθεί, φυσικά, το Η Δύναμη Ξυπνάει του 2015, ενώ το τρίτο μέρος έρχεται το 2017 (με σκηνοθέτη τον Colin Trevorrow). 
Τον Αύγουστο του 2014 επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Rian Johnson στη σκηνοθετική καρέκλα, αλλά και στο σενάριο. Για τη συγγραφή εμπνεύστηκε ιδέες από ταινίες όπως τα: Ατσαλένιοι Αετοί, Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι, Γκάνγκα Ντιν, Σαχάρα, Three Outlaw Samurai (ιαπωνική του 1964) και Letter Never Sent (σοβιετική περιπέτεια του 1960). Μάλιστα, η συγγραφή ξεκίνησε πριν τελειώσει αυτή του Η Δύναμη Ξυπνάει, κάτι που ο Johnson δήλωσε πως του έφερνε δυσκολίες. Οι φήμες ήθελαν τους Frank Oz, Ewan McGregor και Hayden Christensen να εμφανιστούν εκ νέου ως Yoda, Obi-Wan Kenobi και Anakin Skywalker αντίστοιχα. Βεβαίως, ως φαντάσματα. Φήμες, επίσης, ήθελαν την επιστροφή του Billy Dee Williams ως Lando Calrissian.

Μόνο σήμερα και αύριο 

Φερδινάνδος

Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Coco

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής, η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές, ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική, συναρπαστική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειας του.

Χριστούγεννα και ΣΙΑ

Η παραμονή Χριστουγέννων βρίσκεται προ των πυλών, όταν αρχίζει το χάος. Τα 92.000 ξωτικά του Άι Βασίλη ξαφνικά σωριάζονται στο έδαφος και αρρωσταίνουν. Όλα ταυτόχρονα! Το χτύπημα είναι μεγάλο. Τώρα ποιος θα φτιάξει τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου; Ο Άι Βασίλης δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να επισκεφτεί τη Γη μαζί με τους ταράνδους του, ώστε να ανακαλύψει μια λύση. Μόλις φτάνει εκεί, όμως, θα χρειαστεί βοήθεια για να σώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Πάντινγκτον 2

Ο αρκούδος Πάντινγκτον έχει πλέον εγκατασταθεί με την οικογένεια Μπράουν, όπου έχει γίνει δημοφιλές μέλος της κοινότητας του Γουίντσορ Γκάρντενς, απλώνοντας παντού χαρά και… μαρμελάδα. Καθώς αποζητά το τέλειο δώρο για τα 100 χρόνια της αγαπημένης του θείας Λούσι, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό παιδικό βιβλίο με εικόνες στην αντικερί του κύριου Γκρούμπερ, ξεκινώντας μια σειρά από περίεργες δουλειές για να καταφέρει να το αγοράσει. Αλλά κάποιος κλέβει το βιβλίο και μόνο ο Παντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ξεσκεπάσουν τον κλέφτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.