Αναστελλεται προσωρινα η χορηγηση ασυλου στον Τουρκο αξιωματικο

Μέχρι να αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσής του το Διοικητικό Δικαστήριο

Αναστέλλεται προσωρινά, μέχρι το Διοικητικό Δικαστήριο να αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσής του στις 15 Φεβρουαρίου, η διαδικασία παροχής ασύλου που είχε λάβει ο Τούρκος αξιωματικός, που μαζί με άλλους 7 συναδέρφους του είχε καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.
 
Την προσωρινή διαταγή εξέδωσε σήμερα η Δικαστής που την Παρασκευή είχε ακούσει το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για αυτή.
 
Πληροφορίες θέλουν την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας ασύλου να γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος παρόλο που ο Τούρκος αξιωματικός θα παραμείνει ελεύθερος, και με τη διαταγή απαγορεύεται κάθε μέτρο που θα είχε ως σκοπό την χωρίς τη θέλησή του απομάκρυνση από τη χώρα.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το Ελληνικό Δημόσιο είχε υποστηρίξει στην ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής ότι η χορήγηση ασύλου θα έπρεπε να ανασταλεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ αναφέρθηκε και ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι σχέσεις με την Τουρκία.
 
Οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού από την πλευρά τους υποστήριξαν πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο εμπλοκή του Τούρκου στρατιωτικού στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, κάτι για το οποίο όπως έχουν αποφανθεί τα ελληνικά δικαστήρια και ο Άρειος Πάγος. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.